Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Εθνική συμμαχία κατά του καπνίσματος


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Στο όνομα των 20,000 συνανθρώπων μας που χάνονται κάθε χρόνο στον τόπο μας από το κάπνισμα...

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΝΑ ΖΩΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕΙ.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ:
  1. Πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, γιατί η εξάρτηση από τον καπνό απειλεί τη δημόσια υγεία και διακυβεύει το μέλλον του τόπου μας.
  2. Αφήσουμε πίσω μας μία εποχή που δεν τιμά την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
  3. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μεγαλύτερη επιδημία που έπληξε ποτέ την χώρα μας.
  4. Αναδείξουμε την αλήθεια. Το κάπνισμα σκοτώνει και καταστρέφει την ποιότητα της ζωής μας καθημερινά.
  5. Προστατέψουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας που δεν καπνίζουν να ζήσουν, να εργαστούν και να διασκεδάσουν σε ένα περιβάλλον ελεύθερο από καπνό.
  6. Παλέψουμε για ένα βασικό εργασιακό δικαίωμα: Eργασιακό περιβάλλον ελεύθερο από καπνό σε όλους τους κλειστούς χώρους.
  7. Σεβαστούμε την επιλογή των συνανθρώπων μας που καπνίζουν και να σταθούμε δίπλα τους στην προσπάθεια που κάνουν για την απεξάρτησή τους.
  8. Συμβάλλουμε στην ανάδειξη της πραγματικής οικονομίας του καπνού. Στο κάπνισμα οφείλουμε 700,000 μέρες νοσηλείας κάθε χρόνο. Το κάπνισμα κοστίζει 2 δις ευρώ ετησίως στο κοινωνικό μας κράτος.
  9. Αποτινάξουμε την εικόνα ότι ως Έλληνες αδιαφορούμε για την υγεία των συμπολιτών μας, των παιδιών μας και των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.
  10. Εγγυηθούμε ότι ως γονείς και ως υπεύθυνοι πολίτες, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ζήσουν τα παιδιά μας σε μία πατρίδα ελεύθερη από τον καπνό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας είναι ο πρώτος πολίτης που υπέγραψε την Δέσμευση.

Υπόγραψε και εσύ!!
(κάνε κλικ εδώ)

πηγή : http://www.smokestop.gov.gr

5 σχόλια:

  1. To synthima einai kapnizoume ligotero zoume perissotero.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως καπνιστής ακόμα δεν μπορώ να υπογράψω αλλά θα το καταφέρω μέσα το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Petros
    Η "Δέσμευση" δεν έχει να κάνει με το αν καπνίζεις ή όχι αλλά με την άποψη για τη ζωή και τον πολιτισμό μας. Χρειάζεται συμμετοχή στη προσπάθεια, προστασία των παιδιών μας, σεβασμός στα εργασιακά διακιώματα, εγγύηση επευθυνότητας ως γονείς και πολίτες. Δεν σου ζητάμε Petros να κόψεις το τσιγάρο. Σου ζητάμε να δεσμευτείς για τη ζωή. Και όπως λέει ο Andre όσο λιγότερο καπνίζουμε τόσο περισσότερο ζούμε. Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε στάση ζωής. Να αναβάσουμε ένας-ένας ατομικά και όλοι μαζί συνολικά το επίπεδο του πολιτισμού μας. Μόνο αυτό (ο περιορισμός του καπνίσματος φτάνει; Σίγουρα όχι. Είναι όμως μια αρχή για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτή τη περίπτωση Chr θα συμφωνήσω απόλυτα και βάζω και την υπογραφή μου. Ελπίζω η εφαρμογή του μέτρου να με βοηθήσει και εμένα να το κόψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Petros - Andre
    Αν έχετε το χρόνο διαβάστε και την ανάρτηση "Πραστασία ανηλίκων από τον καπνό" που έκανα τον Απρίλιο. Στο τέλος υπάρχουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα links. Επίσης μπορείτε να κάνετε και ένα φιλτράρισμα με την "ετικέτα" Παθητικό κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή