Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Το πρώτο πάρτι χωρίς καπνό

Μπορεί να υπάρξει διασκέδαση και χωρίς το τσιγάρο.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε στο Μετρό του Συντάγματος ενημερωτική ημερίδα για τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος, με τη συμμετοχή εθελοντών αλλά και καρκινοπαθών, όπου όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να κάνουν σπιρομέτρηση, την εξέταση δηλαδή διάγνωσης των παθήσεων του πνεύμονα. Επιπλέον, το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι το πρώτο πάρτι χωρίς καπνό, αποδεικνύονται ότι μπορεί να υπάρξει διασκέδαση χωρίς τσιγάρο.

3 σχόλια:

  1. Μας εχεις λιγο αχτι εμας τους καπνιστες...ή μου φαινεται??? ;) :))
    Καλο μηνα ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Γαλάτεια
    Είναι αλήθεια ότι πολλά από τα τελευταία posts έχουν θέμα το κάπνισμα, για την ακρίβεια τις επιπτώσεις στην υγεία από το κάπνισμα. Όχι δεν έχω "άχτι" τους καπνιστές. Θεωρώ όμως ευκαιρία την εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό του καπνίσματος στους Δημόσιους Χώρους ως ευκαιρία να ανεβάσουμε το επίπεδο του πολιτισμού μας αρχίζοντας επιτέλους να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας. Περί αυτού πρόκειται. Σεβασμός στους μη καπνιστές. Σεβασμός στα παιδιά μας. Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τη δυνασχέτιση των παιδιών μου όταν σε ταβέρνα και καφέ δεν μπορούσαν να ανασάνουν από τον καπνό. Δεν σεβόταν κανένας την παρουσία των παιδιών. Θα μου επιτρέψεις να παρομοιάσω (με λίγο υπερβολή) την αγένεια ορισμένων όταν βρίζουν και παραφέρονται παρουσία παιδιών, με την αδιαφορία για τον εκπεμπόμενο καπνό των τσιγάρων. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και από τους αγενής "συναδέλφους" και το καταλαβαίνουμε όταν επιστρέψουμε στο σπίτι και μυρίσουμε τα ρούχα μας. Ευκαιρία λοιπόν για μια αλλαγή στην νοοτροπία μας, σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να γίνει με νόμους και επιβολές. Έτσι λοιπόν προσπαθώντας να συμβάλλω στην αλλαγή αυτής της νοοτροπίας κρατώ το θέμα στην επικαιρότητα μέσα από το blog. Δεν είμαι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος, αλλά υπέρ του περιορισμού του σε συγκεκριμένους χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δικιο αγαπητε,απλα αστειευτηκα!
    Σε δημοσιους κλειστους χωρους ενοχλουνται και με το δικιο τους οι μη καπνιστες.Εκει,ή θα πρεπει να απαγορευτει τελειως ή να γινουν ξεχωριστοι χωροι για καπνιστες και μη. Αλλωστε στο εξωτερικο το μετρο ισχυει εδω και χρονια και πραγματικα ενας καπνιστης μπορει να προσαρμοστει χωρις κανενα προβλημα,το λεω με σιγουρια γιατι το εχω βιωσει.
    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή