Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Think out of the box

Το περασμένο καλοκαίρι διάβασα το βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά "Όλα σου τα 'μαθα, μα ξέχασα μια λέξη". Ένα βιβλίο εκπληκτικό γεμάτο ιδέες για τη ζωή.

Στη συνέχεια μέσα από τις συνεντεύξεις του κ. Μπουραντά υιοθέτησα την άποψή του "Think out of the box". Ναι!!! Ο κ. καθηγητής με πέντε λέξεις οριοθέτησε και περιέγραψε την φιλοσοφία της ζωής μου. Υπάρχει κάτι εκεί έξω, έξω από τον μικρόκοσμο που ζούμε, που αντιλαμβανόμαστε, το οποίο είναι τόσο σημαντικό, τόσο όμορφο αλλά και συνάμα πρωτότυπο. Ίσως το βλέπουμε κιόλας αλλά δεν το συνειδητοποιούμε. Μόνον όταν μάθουμε να σκεφτόμαστε έτσι θα γίνουμε από διαχειριστές της καθημερινότητάς μας, σε Ηγέτες της ζωής μας και της ζωής των γύρω μας. Για να χρησιμοποιήσω και μια δική μου έκφραση, ας σταματήσουμε το "Αποθήκευση ως...". Προτείνω λοιπόν τον επαναπροσδιορισμό της αντίληψης των καταστάσεων που ζούμε. Υπάρχει και μια άλλη οπτική γωνία για να αντιληφθούμε τη ζωή. Ας προβληματιστούμε από που μπορούμε να δούμε αυτή τη διαφορερικότητα.


Μέσα λοιπόν από τις επιρροές που δέχτηκα αποφάσισα να τολμήσω την πρώτη μου καλλιτεχνική δημιουργία. Ο τίτλος φυσικά είναι "Think out of the box". Στη φωτογραφία δεν απεικονίζεται καλά (ίσως είναι και η ματαιοδοξία του καλλιτέχνη) ο πίνακας, μια και η τρίτη διάσταση δεν φαίνεται. Εγώ όμως το έκανα με μεράκι και αγάπη.

1 σχόλιο: