Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

Δέκα πράγματα που μπορώ να κάνω για το Περιβάλλον

Θέλεις να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη;


Ακολουθούν 10 απλά πράγματα που μπορείς εύκολα να κάνεις.

Άλλαξε μια λάμπα
Αντικαθιστώντας μια συμβατική λάμπα με μια ηλεκτρονική χαμηλής κατανάλωσης, θα εξοικονομήσεις 68 kilograms διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Οδήγησε λιγότερο
Περπάτα, κάνε ποδήλατο, χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο με συναδέλφους για πάτε στη δουλειά σας ή χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς συχνότερα. Θα εξοικονομήσεις 34 kilograms διοξειδίου του άνθρακα για κάθε ένα χιλιόμετρο που δεν οδηγείς.

Ανακύκλωσε περισσότερο

Θα εξοικονομείς 1.088 kilograms διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο ανακυκλώνοντας μόνο τα μισά από τα απορρίμματα του σπιτιού σου.

Έλεγξε τα λάστιχα του αυτοκινήτου
Διατηρώντας τα ελαστικά στη σωστή πίεση μπορείς να αυξήσεις την απόσταση που θα διανύσεις περισσότερο από 3%. Για κάθε 4 λίτρα βενζίνης που εξοικονομείς, δεν εκπέμπεις 9 kilograms διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα!

Χρησιμοποίησε λιγότερο ζεστό νερό
Η κατανάλωση ενέργειας για το ζέσταμα του νερού είναι μεγάλη. Χρησιμοποίησε λιγότερο ζεστό νερό εγκαθιστώντας ένα ντους χαμηλής ροής (159 kilograms διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο) και πλένοντας τα ρούχα με κρύο ή χλιαρό νερό ( 227 kilograms το χρόνο).

Απέφευγε προϊόντα με πολύ περιτύλιγμα
Μπορείς να εξοικονομήσεις 544 kilograms διοξειδίου του άνθρακα αν περιορίσεις τα απορρίμματα κατά 10%.

Ρύθμισε τον θερμοστάτη
Μείωσε το θερμοστάτη σου κατά 2 οC το χειμώνα και αύξησε τον κατά 2 οC το καλοκαίρι. Με αυτή την απλή ρύθμιση μπορείς να εξοικονομήσεις περίπου 907 kilograms διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Φύτεψε ένα δέντρο
Ένα δέντρο θα απορροφήσει έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Απλά κλείσε την τηλεόραση, το DVD, το στερεοφωνικό και το computer όταν δεν τα χρησιμοποιείς και θα εξοικονομείς εκατοντάδες kilograms διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Διέδωσε το στο κόσμο! Προέτρεψε τους φίλους σου να μάθουν.


www.climatecrisis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου