Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Φέτες οι κοιλιακοί !!!

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί είναι όνειρο δύσκολο αλλά όχι άπιαστο. Αρκεί να προσέξεις τρία πράγματα τα οποία οι περισσότεροι κάνουν λάθος.

Ο γενετικός παράγοντας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξει όποιος προσπαθεί να «εμφανίσει» τους κοιλιακούς του είναι ο κληρονομικός παράγοντας ή αυτό που οι γιατροί αποκαλούν κατανομή και μέγεθος λιπωδών κυττάρων στην περικοιλιακή περιοχή.

Η διατροφή

Το μεγαλύτερο κλισέ στο θέμα των κοιλιακών είναι ότι οι «κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα» και όχι στο γυμναστήριο. Και σε αντίθεση με πολλά κλισέ, είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Όλοι έχουμε κοιλιακούς μύες απλώς σε κάποιους κρύβεται πίσω από στιβάδες λίπους.

Η μείωση του λίπους είναι 10% άσκηση και 90% διατροφή. 10% άσκηση σημαίνει ασκήσεις χαμηλής έντασης-μεγάλης διάρκειας όπως το ποδήλατο, το τζόγκινγκ ή ακόμα και το περπάτημα χωρίς υψομετρικές διαφορές και σε μέσες προς χαμηλές ταχύτητες.

Ασκήσεις κοιλιακών

Σε ότι αφορά τις ασκήσεις για κοιλιακούς υπάρχουν άπειρες και αυτό που χρειάζεται είναι ποικιλία και ξεκούραση. Οι ασκήσεις με fitness ball είναι θαυματουργές γιατί οι κοιλιακοί εξαναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο όταν το σώμα δεν στηρίζεται πλήρως και προσφέρουν διαφορετικές γωνίες και επιλογές.

Αν πραγματικά είσαι αποφασισμένος να τους αποκτήσεις επιτέλους αυτούς τους κοιλιακούς τότε κράτα αυτά τα τρία πραγματάκια στο μυαλό σου και μην ξεχάσεις ποτέ ότι η μπάκα δεν πρόκειται ποτέ να μετατραπεί σε κοιλιακούς σε δύο μήνες και τη σημασία της διατροφής. Κάθε γλυκό ή ποτό θα είναι μερικές μέρες προσπάθειας χαμένες!

πηγή/πλήρες άρθρο : http://www.men24.gr/html/ent/150/ent.63150.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου