Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μ. Αλέξανδρος»


Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά και τη διάθεση των αθλητών να τρέξουν γρήγορα για να πετύχουν καλές επιδόσεις ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μ. Αλέξανδρος». Η κορυφαία διοργάνωση για το θεσμό του μαραθωνίου στη Β. Ελλάδα ξεκίνησε το πρωί από την ιστορική Πέλλα και ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι αγώνες υγείας 5 χιλιομέτρων (πήραν μέρος 140 αθλητές με εκκίνηση από την Μοναστηρίου 311) και 10 χιλιομέτρων (πήραν μέρος 220 αθλητές με εκκίνηση από το γήπεδο Αμπελοκήπων).

Την εκκίνηση του κλασικού μαραθωνίου έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές (ΜΑΣ Τρίτων), αλλά και σε όλους όσους εργάστηκαν για τη διεξαγωγή των αγώνων. «Είναι πολύ σημαντικό να μετέχουν στους συγκεκριμένους αγώνες μεγάλοι αθλητές αναγνωρισμένοι παγκοσμίως. Προσδίδουν κύρος και αίγλη στους αγώνες. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει γίνει θεσμός και θεωρώ ότι έτσι θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης.

Λίγες ώρες μετά, στον τερματισμό, τους αθλητές περίμεναν πλήθος κόσμου, αρκετοί επίσημοι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, οι οποίοι χειροκρότησαν την προσπάθεια των αθλητών, αλλά κυρίως θαύμασαν την τεχνική του δρόμου που εφάρμοσαν οι Αιθίοπες και οι Κενυάτες αθλητές. Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στις γυναίκες, με τις αθλήτριες από την Αιθιοπία και την Κένυα να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Από τους Έλληνες αθλητές πρώτος τερμάτισε ο Τσιανάκας Απόστολος (Φίλιππο Βέροιας), ενώ από τις Ελληνίδες πρώτευσε η Σασσάλου Ευγενία (ΓΑΣ Χαλαργού).

«Η διαδρομή ήταν πολύ καλή. Ο καιρός θεωρώ ότι βοήθησε τις προσπάθειες των αθλητών. Ο Αιθίοπας και οι Κενυάτες είναι καλοί αθλητές. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές», τόνισε αμέσως μετά τον τερματισμό ο πρώτος Έλληνας αθλητής, Τσιανάκας Απόστολος για να συμπληρώσει απόλυτα ικανοποιημένη από την επίδοσή της η Σασσάλου Ευγενία. «Είμαι χαρούμενη που τερμάτισα πρώτη Ελληνίδα. Η διαδρομή είναι καλή και θεωρώ ότι ο καιρός βοήθησε. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος».

πηγή : http://www.ert3.gr/

2 σχόλια:

  1. χμ χαράς το κουράγιο όσων έτρεξαν...ένα μπράβο τους αξίζει...όχι σαν κάποιους όπως έγώ που έχουν σαπίσει στο pc και μπεκροπίνουν......Ελπίζω να ήταν ωραία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας προετοιμασία για να συμμετάσχεις του χρόνου στον 5ο Μαραθώνιο. Αν προσέξεις τις ετικέτες του άρθρου γράφει "Στάση Ζωής". Μπορείς να δεις τη ζωή αλλιώς, όπως λέει και ένα διαφημιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή