Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

4ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Ένας μεγάλος αγώνας γεννήθηκε. Ο μαραθώνιος, ένα αγώνισμα που χαρακτηρίζει όσο τίποτα άλλο το ανήσυχο πνεύμα ελευθερίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, έρχεται κι αυτή τη φορά να δώσει το μήνυμα απ την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.Ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» συνδέει το παρελθόν με το παρόν, διασχίζοντας μέσα σε 42 χιλιόμετρα πάνω από 2500 χρόνια ιστορίας της Μακεδονίας και του ελληνισμού.

Η Πέλλα, γενέτειρα και πρωτεύουσα του στρατηλάτη Αλεξάνδρου, αποτελεί την αφετηρία του αγώνα και η Θεσσαλονίκη, τωρινή πρωτεύουσα της Μακεδονίας φιλοξενεί τον τερματισμό των μαραθωνοδρόμων.

Ο Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» φιλοδοξεί να ακολουθήσει στο μέλλον την ένδοξη πορεία του αναδόχου του στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και να αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς ανάμεσα στο μεγάλο κοινό εκείνων που πιστεύουν στις κλασσικές αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" θα διεξαχθεί στις 12 Απριλίου 2009 στη διαδρομή Πέλλα - Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και Δρόμοι Υγείας 5Χλμ. και 10Χλμ.

Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο μας για να πληροφορηθείτε σχετικά με:
- Την ιστορία του αγώνα
- Τα τελευταία νέα
- Την πόλη της Θεσσαλονίκης
- Την δήλωση συμμετοχής σας (μέχρι την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009)

περισσότερα : www.atgm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου