Η μουστάρδα παράγεται από σπόρους σιναπιού και είναι γνωστή για την πικάντικη γεύση και για τη χωνευτική της ιδιότητα. Τον 6ο πΧ αιώνα χρησιμοποιούσαν το σινάπι για την θεραπεία των τσιμπιμάτων από τους σκορπιούς. Λέγεται ότι το σινάπι έγινε γνωστό στην Ευρώπη από οτυς Ρωμαίους, που χρησιμοποιούσαν τους σπόρους του ως καρύκευμα και ως συστατικό φαρμακευτικών σκευασμάτων. Πολύ γρήγορα λατρεύτηκε και απέκτησε φανατικούς θαυμαστές. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μουστάρδες καλύπτοντας όλες τις γευστικές προτιμήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου