Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους;

Με πιο αυστηρά πρόστιμα, πραγματικούς ελέγχους αλλά και με λουκέτα σε καταστήματα θα επιχειρήσει, από τις αρχές του χρόνου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κόψει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.


Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα επιδιώξει σε πρώτη φάση να εφαρμοστεί ο νόμος Αβραμόπουλου κατά του καπνίσματος, που ψηφίστηκε, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γι' αυτό εντός των ημερών θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, στην οποία προσδιορίζονται εκ νέου όλες οι παράμετροι και πρέπει να εφαρμοσθεί από 1.1.2010. Η υπουργική απόφαση θα τεθεί προς συζήτηση στους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ θα ακολουθήσουν και συνομιλίες με τους ενδιαφερόμενους.

Οι εισηγήσεις που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τους ειδικούς, που αποτελούν την επιστημονική επιτροπή κατά του καπνού, προβλέπουν την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως θα καθυστερήσει, καθώς ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι πολλοί καταστηματάρχες που είχαν φροντίσει να είναι συνεπείς με το νόμο Αβραμόπουλου είχαν προχωρήσει σε ανακατασκευές των καταστημάτων τους προκειμένου να διαμορφώσουν χώρους καπνιστών και μη καπνιστών διαθέτοντας ουδόλως ευκαταφρόνητα ποσά.


πηγή/πλήρες άρθρο : http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=115439

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου