Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μάθε τι τρως με μια ματιά !!


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-ΣΕΒΤ, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία, πήρε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο του κοινού συστήματος αναγραφής των διατροφικών πληροφοριών (GDAs), που η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων εφαρμόζει σε εθελοντική βάση.

Στόχος του συστήματος είναι να διασφαλίσει την ομοιομορφία στη γραφική απεικόνιση των διατροφικών πληροφοριών για να βελτιωθούν οι ετικέτες τροφίμων στην Ευρώπη, ώστε οι καταναλωτές να είναι περισσότερο ενημερωμένοι για τις διατροφικές τους επιλογές.

Με τον όρο Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη (GDAs) εννοούμε τη συνολική ημερήσια ποσότητα σε θερμίδες, σάκχαρα, λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο / αλάτι που ενδείκνυται να προσλαμβάνονται από έναν υγιή ενήλικα. Το σύστημα GDAs παρέχει στον καταναλωτή απλή, γρήγορη και αντικειμενική ενημέρωση για να μπορεί να αξιολογεί τόσο το κάθε τρόφιμο ξεχωριστά όσο και τη θέση που έχει αυτό στο καθημερινό του διαιτολόγιο δίνοντάς του τη δυνατότητα να διαμορφώσει μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στις προσωπικές του ανάγκες.

Ο ΣΕΒΤ έχοντας ως στόχο τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση του καταναλωτή για τη βελτίωση των διατροφικών του συνηθειών, δημιούργησε το ενημερωτικό φυλλάδιο "ΜΑΘΕ ΤΙ ΤΡΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ" ώστε να προωθήσει τη νέα αυτή διατροφική επισήμανση και να ενημέρωσει τον καταναλωτή ώστε να κάνει συνειδητά τις διατροφικές του επιλογές.


Φυλάδιο για Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη (GDAs)


πηγή : http://www.sevt.gr/site/content.php?artid=771

ΣΕΒΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου