Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Θραύση κάνει το sexting ανάμεσα στους Βρετανούς μαθητές

Θραύση κάνουν τα sms και τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σεξουαλικό περιεχόμενο (το επονομαζόμενο και sexting παράφραση της λέξης texting) ανάμεσα στους Βρετανούς μαθητές.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα βρετανικά σχολεία, περίπου το ένα τρίτο των μαθητών μέσης εκπαίδευσης δέχονται μηνύματα στα κινητά τους από συμμαθητές και φίλους με εικόνες σεξουαλικής πράξης στις οποίες μάλιστα μπορεί να απεικονίζονται ακόμη και οι ίδιοι οι αποστολείς. Όπως διαπιστώθηκε, οι επτά από τους δέκα μαθητές ηλικίας από 11 έως 18 ετών που πήραν μέρος στην έρευνα γνώριζαν προσωπικά τον αποστολέα. Σε πολλές περιπτώσεις τα κορίτσια υποχρεώνονται από τους φίλους τους να τους στέλνουν εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου. Το υλικό συχνά ανεβαίνει και στις λεγόμενες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι σημαντικό για γονείς και καθηγητές να αντιληφθούν την εξάπλωση του φαινομένου έτσι ώστε να σταματήσουμε τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται πολλοί μαθητές και μαθήτριες», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

πηγή : http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/world/40211.html

1 σχόλιο:

  1. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει και ένα ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΙ για το θέμα του sexting στην Ελλάδα.

    http://www.youtube.com/watch?v=fl-8Hhi-w0g

    ΑπάντησηΔιαγραφή