Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Το κουβέρ καταργήθηκε από το 2007, αλλά .....


Το Σάββατο 22/8/09 το μεσημέρι βρέθηκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποφασίσαμε να φάμε σε γνωστό Ουζερί της πόλης. Γεύσεις υπέροχες, όλα όμορφα αλλά.... όταν ήρθε ο λογαριασμός διαπίστωσα ότι είχαν χρεώσει 2€ / άτομο το ψωμί που μας είχαν φέρει.(χωρίς να το παραγγείλουμε). Δηλαδή 8€ κ#ρ@τι@τικ@ λεφτά. Όταν διαμαρτηρήθηκα μου είπαν ότι τόσο χρεώνουν όλοι και ότι ο ιδιοκτήτης είναι ενήμερος (εκείνη την ώρα ήταν απών) από καταγγελίες και παράπονα άλλων πελατών.

Ψάχνοντας βρήκα ότι :
  • Σύμφωνα με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).
  • Σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους. Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕ.Π.ΚΑ καλεί τους Καταναλωτές να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο» κουβέρ.

Μόνο αν αρχίσουμε να δρούμε θα σταματήσουν να μας εκμεταλλεύονται.

Σημείωση : η απόδειξη του λογαριασμού είναι διαθέσιμη

http://kepka.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου