Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Κατασκήνωση. Διακοπές ή Parking για παιδιά;

Οι υποχρεώσεις των γονέων συνεχίζουν μέχρι να έρθει η πολυπόθητη άδεια διακοπών, αλλά για τα παιδιά ώρα για...ξεφάντωμα! Έναν καλό προορισμό για παιδική ξεγνοιασιά, αποτελούν και οι κατασκηνώσεις που στην χώρα μας πια είναι αρκετές και για όλα τα γούστα.

Σε όλη την Ελλάδα, λειτουργούν Παιδικές Κατασκηνώσεις για όλα τα βαλάντια και για όλες τις απαιτήσεις. Και κρατικές (Υπουργείου Παιδείας– Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας – Δήμων) με δωρεάν 20ήμερη περίπου κατασκηνωτική περίοδο και ιδιωτικές (οι περισσότερες από αυτές είναι συμβεβλημένες με ασφαλιστικά ταμεία).

Τα προγράμματα των κατασκηνώσεων είναι πολύ πλούσια. Δραστηριότητες όπως κολύμπι, αθλοπαιδιές, παιχνίδια γνώσεων και περιπέτειας, μέχρι διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού γύρω από τη φωτιά, παραμονή σε σπιτάκια ή σκηνές, χαρίζουν στα παιδιά διασκέδαση και ποικιλία ερεθισμάτων.

Η ζωή στη φύση είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Πολλές κατασκηνώσεις στέκονται σε αυτό και προσαρμόζουν και το πρόγραμμά τους ανάλογα. Επαφή με ζώα, περίπατοι σε μονοπάτια, εικαστικά με υλικά από την φύση και δραστηριότητες μέσα σε δάση. Ειδικά για τα παιδιά της πόλης, είναι μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουν την καθημερινότητα τους και με έναν άλλο τρόπο…

Υπάρχουν παιδιά στην ηλικία των 6 χρόνων, που δεν έχουν στρώσει ποτέ μόνα τους το κρεβάτι τους. Όχι πως είναι κάτι υποχρεωτικό, αλλά τουλάχιστον να μπορούν να το κάνουν. Υπάρχουν παιδιά, που περιμένουν μόνο από την μαμά τους να τους πει τι να φορέσουν. Ίσως η κατασκήνωση είναι ένας τρόπος να δουν πως τα καταφέρνουν και μόνα τους. Είναι ένας τρόπος να ενθαρρύνουν την αυτοπεποίθηση τους και να μάθουν νέα πράγματα.

πηγή : www.paidorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου