Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Νησίδες Ποιότητας 2009


Η «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ» προκηρύσσουν τον νέο πανελλήνιο διαγωνισμό «ΝΗΣΙΔΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2009» ο οποίος αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά διαγωνισμό των Νησίδων Ποιότητος.

Μέσα από μια αντικειμενική, προκαθορισμένη και διαφανή διαδικασία,επιλέγονται οι πρωτοβουλίες και οι ομάδες εκείνες που δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστές, αλλά προσφέρουν έργο εθελοντικό ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως δημιουργικά πρότυπα για την Κοινωνία και ειδικότερα για τη νέα γενιά. Ύψιστη αναγνώριση αποτελεί η επίδοση των βραβείων δια χειρός του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ως «Νησίδα Ποιότητας» νοείται η εθελοντική πρωτοβουλία εκείνη που αναπτύσσει συλλογική, πρωτοποριακή, μη κερδοσκοπική και μη ευρέως γνωστή δραστηριότητα. Στην παρούσα προκήρυξη ως Νησίδα Ποιότητας αναφέρονται τα προγράμματα ή οι ενέργειες που οι διαγωνιζόμενοι φορείς (ΜΚΟ, Εθελοντικές Οργανώσεις, Ομάδες) μπορούν να υποβάλουν. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ O φετινός Διαγωνισμός των Νησίδων Ποιότητας, παρουσιάζει μια πρωτοτυπία. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου η συγκριτική αξιολόγηση ήταν ενιαία, φέτος οι υποψηφιότητες θα ομαδοποιηθούν σε δύο κατηγορίες, θα αξιολογηθούν και τελικά θα βραβευτούν χωριστά:

  • Η μία κατηγορία «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» θα περιλαμβάνει όλα τα κοινωνικά θέματα, από υγεία και αλληλεγγύη, μέχρι ΑμεΑ και μειονότητες.
  • Στην άλλη κατηγορία θα ομαδοποιηθούν όλες οι υποψηφιότητες που αφορούν στο περιβάλλον, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στον πολιτισμό.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής-Πρόκρισης / Όροι υποβολής / Διαδιακασία Αξιολόγησης & Έγκρισης στο site

http://www.kinisipoliton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου