Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το τσάι είναι πιο υγιεινό από το νερό

Η κατανάλωση τριών ή περισσοτέρων ποτηριών τσάι την ημέρα έχει τα ίδια οφέλη με την κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού, ενώ ενδέχεται να είναι ακόμα πιο ωφέλιμο για την υγεία, όπως ισχυρίζονται ερευνητές.

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε... το European Journal of Clinical Nutrition καταρρίπτει το μύθο που θέλει το τσάι να προκαλεί αφυδάτωση.

Το τσάι όχι μόνο ενυδατώνει, όπως το νερό, αλλά προστατεύει και από καρδιοπάθειες και κάποια είδη καρκίνου, σύμφωνα με τα ευρήματα Βρετανών διατροφολόγων.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα φλαβονοειδή αποτελούν το συστατικό-κλειδί του τσαγιού για την καλή υγεία.

Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, που περιέχονται σε πολλές τροφές και φυτά, συμπεριλαμβανομένων και των φύλλων τσαγιού, έχουν δείξει πως προστατεύουν από τη βλάβη των κυττάρων.

Η Δρ. Carrie Ruxton, διατροφολόγος στο Kings College του Λονδίνου, μαζί με τους συνεργάτες της, εξέτασαν δημοσιευμένες μελέτες για τα οφέλη που έχει η κατανάλωση τσαγιού στην υγεία.

Βρήκαν ξεκάθαρα στοιχεία που αποδεικνύουν πως η κατανάλωση τεσσάρων ποτηριών τσάι την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος.

Κάποιες μελέτες έδειξαν πως το τσάι προστατεύει και από τον καρκίνο, παρόλο που τα στοιχεία δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα.

Στα οφέλη του τσαγιού προστίθενται επίσης η προστασία από την οδοντική πλάκα και το χάλασμα των δοντιών, καθώς και η ενδυνάμωση των οστών.

Σύμφωνα με τη Δρ. Ruxton: «Είναι πολύ καλύτερο για την υγεία μας να πίνουμε τσάι από το να πίνουμε νερό. Το νερό αναπληρώνει απλά τα υγρά που χάνουμε, ενώ το τσάι και αναπληρώνει τα υγρά και περιέχει αντιοξειδωτικά.»



Πηγή: http://greek-radar.blogspot.com/2010/10/blog-post_351.html?spref=tw#ixzz122QltpXw


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου