Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μάθε το στήθος σου: «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης»


Σήμερα γνωρίζουμε ότι 1 στις 10 Ευρωπαίες γυναίκες θα προσβληθεί κάποια στιγμή από καρκίνο του στήθους στην πορεία της ζωής της. Ο αριθμός αυτός δεν είναι αναστρέψιμος προς το παρόν. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο αριθμός των γυναικών που ενημερώνονται για να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Για το λόγο αυτό, η εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» με τη συμβολή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αττικό Μετρό Εταιρία- Λειτουργίας Α.Μ.Ε.Λ Α.Ε θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης»στην διάρκεια της 9χρονης δράσης της, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους.

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυεξειδικευμένοι ιατροί από τα νοσοκομεία «Μεταξά» και«Ιπποκράτειο», σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα εξετάσουν τις γυναίκες που θα προσέλθουν, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και θα τις ενημερώσουν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας.

Καλούνται όλες τις γυναίκες, να διαθέσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να επισκεφθούν το «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» της Εκστρατείας Στόχου. Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Μην ξεχνάτε: 9 στους 10 όγκους δεν είναι κακοήθεις!

Χορηγοί της Εκστρατείας είναι η πιστωτική κάρτα Euroline Style της Eurobank, η κρέμα Olay και τα ζυμαρικά Melissa.

Το πρόγραμμα «Περίπτερα Δωρεάν Ψηλάφησης» λειτουργεί με την ευγενική υποστήριξη της Roche (Hellas) Α.Ε. και της Ευρωιατρικής.

Υποστηρικτής της ενέργειας είναι ο νέος σύμμαχος αυτοεξέτασης στήθους Breast Light.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Love Radio 97.5, 932 Happy Radio, Real Fm, η free press εφημερίδα Metro, το Αθηνόραμα και το website www.athinorama.gr.


πηγή : http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=164907

http://www.ftbc.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου