Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αψηφήστε τα στερεότυπα


Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την προώθηση των γυναικών στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, έχει ως κεντρικό κοινωνικό μήνυμα:






Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

28ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών


Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης.

Το 2010 θα εορτάσουμε στην Αθήνα την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα με ένα μοναδικό αγώνα που θα αποτελέσει ορόσημο για την εξέλιξη του Μαραθωνίου Κινήματος.


31 Οκτωβρίου 2010
Να είσαι εκεί



Μάθε που ψηφίζεις






Διαφάνεια


Η «Διαφάνεια» είναι νέα δικτυακή πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Αποτελεί ένα νέο πρωτοποριακό θεσμό που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα πλαίσια του νόμου 3870/2010, με στόχο την πλήρη δημοσιότητα των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων. Οι κυριότερες καινοτομίες του νέου νόμου είναι:
  • Συγκροτούνται 13 ανεξάρτητες επιτροπές ελέγχου δαπανών, μία σε κάθε περιφέρεια, στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός (και μετέχουν ως μέλη ένας εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του ΣΔΟΕ και της ΤΕΔΚ / ΕΝΑΕ) και η οποία έχει ως αποκλειστικό έργο τον έλεγχο των οικονομικών των συνδυασμών και των υποψηφίων και των εκλογικών παραβάσεων. Η επιτροπή επιβάλλει ποινές στους παραβάτες άμεσα και χωρίς την παρέμβαση πολιτικού προσώπου.
  • Όλα τα έσοδα των συνδυασμών είναι ονομαστικά και διακινούνται μέσω τραπέζης. Οι συνδυασμοί θα μπορούν να εκδίδουν θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ διπλότυπα εισιτήρια εισόδου για εκδηλώσεις τα οποία θα είναι ονομαστικοποιημένα.
  • Περιορίζεται το κόστος του προεκλογικού αγώνα, για να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, και να διεκδικήσουν με ίσες δυνατότητες την εκλογή τους, άνθρωποι που έχουν πραγματική τοπική ακτινοβολία χωρίς να διαθέτουν ταυτόχρονα υπέρογκα ποσά για πανάκριβες καμπάνιες.
  • Μπαίνει οριστικά τέλος στη ρύπανση του περιβάλλοντος κατά την προεκλογική περίοδο από τις αφίσες τα αεροπανώ και τις γιγαντοαφίσες.
  • Η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική για όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετέχουν όλων των Περιφερειών και για τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων (πατήστε εδώ για την λίστα των Δήμων που εμπίπτουν στο νόμο). Για τους υπόλοιπους Δήμους η διαδικασία είναι προαιρετική, αλλά στα πλαίσια της διαφάνειας μπορεί να υποστηριχθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Θαυμάστε τους !!!!!!


Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό σχεδόν όλη η ερχόμενη εβδομάδα

Δεν θα κινηθούν τις τέσσερις από τις επτά ημέρες της προσεχούς εβδομάδας τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που αφορά την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρες απεργίες για την Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό, από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.

Θαυμάστε τους !!!!!!


Η τελευταία ενημέρωση του site τους έγινε στις 29/1/2009 !!!!


Και προσέξτε :

"Οι βασικές αξίες από τις οποίες εμφορείται ο ΟΣΕ είναι η Συνέπεια, η Εντιμότητα, η Αξιοκρατία, η Ακεραιότητα, η Διαφάνεια, η Αξιοπιστία και η Ποιότητα."


Σαν δεν ντρέπονται ...


Απορία : Τη λέξη "εμφορείται" που τη βρήκαν;




Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

O "ΤΡΕΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ"

«Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία,
εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζους δυστυχισμένους πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι εκατομμύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στη
μαυρίλα. Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση. Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει τη διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους.

Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν, αυτοχρίστηκε «υπερπολίτης» και αμολήθηκε στους δρόμους βάζοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος. Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν. Ο καινούργιος δήμαρχος όμως δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους.

Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει μίμους και να τους σκορπίσει στους δρόμους της πόλης. Η δουλειά τους ήταν να χλευάζουν όσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σιγά, θα μου πείτε. Οι πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους πείραζε πολύ περισσότερο η δημόσια κοροϊδία, παρά τα πρόστιμα. Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή νερού ενώ σαπουνιζόταν, για να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν νερό. Και βουαλά! Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε.

Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα βράδια, ενώ οι γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε. 700.000 γυναίκες γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνομίας ήταν γυναίκα εκείνο το βράδυ.

Το καλύτερο; Μοίρασε στους πολίτες μικρές ταμπελίτσες που έγραφαν «τώρα, γιατί το έκανες αυτό, μεγάλε;», για να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους. Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι έπρεπε τελικά, κατάφεραν και έκανε όσους αυθαιρετούσαν, σιγά σιγά, προσεκτικότερους.

Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί που ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό του γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν αξιέπαινο ταξιτζή. Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζήδων που ο δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της Ζέβρας και είχαν την προσωπική του υποστήριξη. (παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο το διεφθαρμένο και ανίκανο συνδικάτο οδηγών ταξί).

Τέλος, προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνο γιατί το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστικό.»

Στη Μπογκοτά οι πολίτες είδαν τον δήμαρχο τους να ξηλώνει απ' όλες τις δημοτικές υπηρεσίες τους αργόσχολους, τα λαμόγια και να εμποδίζει τους δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων να διορίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Ίδρυσε επίσης ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν παραπάνω χρήματα (!) στο δημοτικό ταμείο. Φυσικά και μάζεψε χρήματα (αν ο κόσμος πιστέψει ότι είσαι έντιμος σπεύδει να βοηθήσει). 63.000 άνθρωποι έσπευσαν να ενισχύσουν αυτό το ταμείο «εθελοντικής φορολογίας».

Ο Αντάνας Μόκους Σίβικας 56 ετών Κολομβιανός μαθηματικός με καταγωγή από τη Λιθουανία παραιτήθηκε το 1993 από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας και εκλέχτηκε δήμαρχος της Μπογκοτά για δύο συνεχόμενες θητείες μέχρι το 2004.

Με εφευρετικούς τρόπους και χιούμορ κατάφερε να ενεργοποιήσει τα καλά στοιχεία των συμπολιτών του. Κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με την κατάσταση που επικρατούσε στη πόλη του, εγκληματικότητα, ατμοσφαιρική ρύπανση, τρελό κυκλοφοριακό πρόβλημα, σκουπίδια και καθημερινές μικροπαραβάσεις, δυσκολεύανε τη ζωή όλων. Ο κόσμος εκεί (που τελικά δεν φαίνεται να διαφέρει σε τίποτα με το δικό μας κόσμο), βλέποντας συνεχώς το επίπεδο ζωής του να βαλτώνει όταν συνάντησε ένα ηγέτη που με ειλικρίνεια, διάθεση να βοηθήσει, γνώσεις και φαντασία έσκυψε πάνω από τη καθημερινότητά του, ανταποκρίθηκε βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό του.




Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΤΙΠΤΣΥΕΟ !!!

ΑΤΙΠΤΣΥΕΟ!!!

ΑΤΙΠΤΣΥΕΟ!!!

ΣΝΦΜΥΩΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΡΥΕΑ ΣΤΟ ΠΙΣΗΝΑΠΙΜΕΤΟ ΤΟΥ ΚΜΤΡΠΙΑΙΖ, ΔΕΝ ΠΕΑΙΖΙ ΡΛΟΟ ΜΕ ΤΙ ΣΡΙΕΑ ΕΑΙΝΙ ΤΟΘΟΕΠΕΜΕΝΤΑ ΤΑ ΓΤΑΜΑΑΜΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΞΕΗ, ΑΕΚΡΙ ΤΟ ΠΩΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΕΛΕΙΤΥΟ ΓΑΜΜΡΑ ΝΑ ΕΑΙΝΙ ΣΤΗ ΣΤΩΣΗ ΘΣΕΗ. ΤΑ ΥΛΟΠΙΠΟΑ ΜΡΟΠΥΟΝ ΝΑ ΕΑΙΝΙ ΣΕ ΤΧΙΥΕΑΣ ΘΙΕΕΣΣ ΚΑΙ ΜΡΟΠΕΤΙΕ ΝΑ ΔΑΒΙΑΕΣΤΑΕ ΤΙΣ ΛΙΕΞΕΣ ΧΡΩΙΣ ΠΛΒΗΜΟΡΑ. ΑΤΥΟ ΓΝΙΤΑΕΙ ΓΙΤΑΙ Ο ΑΠΡΩΝΘΟΝΙΣ ΕΚΕΓΛΦΟΑΣ ΔΕ ΔΑΑΒΖΙΕΙ ΓΑΜΡΜΑ ΓΑΜΡΜΑ ΚΘΑΕ ΛΞΕΗ ΑΛΛΑ ΤΗ ΛΞΕΗ ΣΑΝ ΣΟΛΥΝΟ. ΑΤΙΠΤΣΥΕΟ, Ε;





Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Βόλτα στο βουνό

Μετά από ενάμισι χρόνο "σκαρφάλωσα" στο βουνό. Ένα τοπίο μαγικό. Φθινοπωρινό. Χρώματα και ευωδιές. Μνήμες ανασύρθηκαν και όνειρα μαζί για το μέλλον. Η απεραντοσύνη του ορίζοντα και ο ήχος της σιωπής σε ένα ιδανικό μείγμα.


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτά τα Τέμπη από το βράδυ του Σαββάτου μετά την πτώση βράχου

Στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη από τις 22:00 του Σαββάτου, που είχε κλείσει προσωρινά την Παρασκευή μετά από πτώση βράχου.

Μετά την αυτοψία των εμπειρογνωμόνων, οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν σε σύσκεψη το απόγευμα να δοθεί το τμήμα στην κυκλοφορία.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» επισημαίνεται ότι εντοπίστηκε το σημείο της αποκόλλησης του βράχου των 40 εκατοστών, η πτώση του οποίου προκάλεσε και το προληπτικό κλείσιμο της κοιλάδας και πραγματοποιήθηκαν μικρής έκτασης εργασίες οι οποίες και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Ύστερα από την τελική επιθεώρηση εκτιμήθηκε ότι το επίπεδο ασφάλειας της κοιλάδας παραμένει στα διεθνώς αποδεκτά επίπεδα και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές ώστε να δοθεί το τμήμα της εθνικής ξανά στην κυκλοφορία.

πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231063616

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Το περπάτημα προστατεύει τον εγκέφαλο

Το περπάτημα περίπου δέκα χιλιομέτρων την εβδομάδα, δηλαδή κατά μέσο όρο ενάμιση χιλιομέτρου κάθε μέρα, είναι από τα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, για να προστατεύσουν τον εγκέφαλό τους από την συρρίκνωση, την κατάπτωση της μνήμης, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, υπό τον Κερκ Έρικσον του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευρολογίας “Neurology”, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, παρακολούθησε περίπου 300 άτομα (χωρίς άνοια) με μέση ηλικία 78 ετών. Διαπίστωσε ότι έπειτα από εννιά χρόνια όσοι περπατούσαν τουλάχιστον δέκα χιλιόμετρα την εβδομάδα, είχαν λιγότερα συμπτώματα εκφύλισης του εγκεφάλου τους σε σχέση με όσους βάδιζαν λιγότερο και, μετά από άλλα τέσσερα χρόνια, ένας δεύτερος έλεγχος επιβεβαίωσε ότι τα άτομα που είχαν κάνει περισσότερο περπάτημα στη ζωή τους, είχαν τις μισές πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης σε σχέση με όσους περπατούσαν λίγο.

«Το μέγεθος του εγκεφάλου συρρικνώνεται με την ηλικία, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μνήμης. Η έρευνά μας θα πρέπει να ενθαρρύνει τη φυσική άσκηση στους μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες ως μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος για να καταπολεμήσουν την άνοια και το Αλτσχάιμερ», δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η αεροβική δραστηριότητα, όπως το βάδισμα, ευνοεί τα εγκεφαλικά κύτταρα και αυξάνει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου.

Η νόσος Αλτσχάιμερ, η πιο κοινή και επικίνδυνη μορφή άνοιας, καταστρέφει σταδιακά τα κύτταρα του εγκεφάλου, τους νευρώνες. Δεν υπάρχουν ακόμα φάρμακα για την θεραπεία της πάθησης, που πλήττει περισσότερα από 26 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

πηγή: http://www.diplomatia.gr/?view=new&id=4264


Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Βήχετε; Κάντε μία δωρεάν σπιρομέτρηση στις 14 Οκτωβρίου!

Αν είστε καπνιστής ή καπνίστρια και το πρωί που ξυπνάτε βήχετε για να «καθαρίσετε» τον λαιμό σας ή λαχανιάζετε όταν ανεβαίνετε με τα πόδια έναν όροφο, δεν φταίει ούτε ο λαιμός σας ούτε η σκάλα: και τα δύο αποτελούν ένδειξη ότι το τσιγάρο έχει προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονές σας.

Οι βλάβες αυτές είναι η απαρχή της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (της ΧΑΠ, όπως την αποκαλούν οι γιατροί), η οποία προκαλεί επί 10-15 χρόνια ήπια ενοχλήματα στους ασθενείς, χωρίς έντονα συμπτώματα.

Καθώς εξελίσσεται, όμως, «κόβει» την ανάσα σε ολοένα και απλούστερες καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα. Στο τέλος, η δύσπνοια γίνεται συνεχής, οι πάσχοντες νιώθουν μονίμως κουρασμένοι και απλές δραστηριότητες, όπως το ντύσιμο, γίνονται πρακτικά αδύνατες.

Δωρεάν εξετάσεις στις 14 Οκτωβρίου

Σήμερα 14 Οκτωβρίου είναι η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Σπιρομέτρησης, διοργανώνονται (και) στην Ελλάδα σπιρομετρήσεις σε περισσότερα από 40 σημεία όλης της χώρας.

Στην πραγματοποίηση αυτής της δραστηριότητας συνεργάζονται Πανεπιστημιακές Πνευμονολογικές Κλινικές, Τμήματα του ΕΣΥ και ιδιώτες πνευμονολόγοι, που έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις στους χώρους εργασίας τους.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι θα μετρηθούν για πρώτη φορά, ενώ συνολικά θα εργασθούν για τον σκοπό αυτό 300 γιατροί και εργαζόμενοι της Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας http://www.hts.org.gr/index.php?section=719

Σημεία και ώρες διεξαγωγής σπιρομετρήσεων:

· ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

§ Μουσείο Αρχαιοφίλων 10:00-14:00

· ΚΑΒΑΛΑ

§ Εξωτερικά ιατρεία Πνευμονολογικού Νοσοκομείου Καβάλας 9:00-13:00

§ Είσοδο Νομαρχίας Καβάλας 9:00-13:00

§ ΚΤΕΛ Καβάλας 9:00-13:00

· ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΠΙ 9:00-13:00

· ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ, Δημαρχείο 9:00-13:00

· ΘΑΣΟΣ, ΚΤΕΛ 9:00-13:00

· ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΚΕΠ στην πλατεία της Κομοτηνής 12:00-14:30

· ΔΡΑΜΑ: Σπιτάκι του κήπου 9:00-14:00

· ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 13/10, Κέντρο Υγείας Καλονής, 9.00-13.00

· ΑΘΗΝΑ: 1Ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78, 8.00 – 16.00

· ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: (Στις πλατείες, σε περίπτωση βροχής στους στεγασμένους χώρους του κάθε δήμου).

§ Ελευθέριο10:00-14:00

§ Εύοσμος 10:00-14:00

§ Νεάπολη 10:00-14:00

§ Καλαμαριά 10:00-14:00

§ Θέρμη 10:00-14:00

· ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Στις πλατείες, σε περίπτωση βροχής στους στεγασμένους χώρους του κάθε δήμου).

§ Ημαθία – Βέροια 10:00-14:00

§ Κιλκίς 10:00-14:00

§ Πέλλα - Γιαννιτσά 10:00-14:00

§ Πέλλα - Έδεσσα 10:00-14:00

§ Πιερία – Κατερίνη 10:00-14:00

§ Σέρρες 10:00-14:00

§ Χαλκιδική – Πολύγυρος 10:00-14:00

§ Χαλκιδική – Μουδανιά 10:00-14:00

· ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Στις πλατείες, σε περίπτωση βροχής στους στεγασμένους χώρους του κάθε δήμου).

§ Γρεβενά 10:00-14:00

§ Κοζάνη 10:00-14:00

§ Πτολεμαΐδα 10:00-14:00

§ Φλώρινα 10:00-14:00

· ΛΑΡΙΣΑ: Δημαρχείο (Ισόγειο), 9.00-14.00

· ΒΟΛΟΣ: Πλατεία Αγ. Νικολάου, 18.00 – 21.00

· ΠΑΤΡΑ: Πλατεία Γεωργίου (μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο) 10.00 – 14.00

· ΤΡΙΠΟΛΗ: Πλατεία Αγ. Βασιλείου, 10.00-14.00

· ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πλατεία Πύρρου, 10.00 – 13.00

· ΚΡΗΤΗ:

§ Ηράκλειο: Δημαρχείο Ηρακλείου Λότζια 8.30 – 15.00

§ Ρέθυμνο: Νοσοκομείο Ρεθύμνου 8.00 – 14.00

§ Χανιά: Νοσοκομείο Χανίων 8.00-14.00

§ Ιεράπετρα: Νοσοκομείο Ιεράπτερας 8.00-14.00

§ Όλοι οι ιδιώτες πνευμονολόγοι Κρήτης δωρεάν σπιρομετρήσεις στα ιατρεία τους

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ της ΕΠΕ

· ΣΥΜΗ: 14-15 /10 Κέντρο Υγείας στον Γιαλό, όλη μέρα

· ΝΙΣΥΡΟΣ: 19/10 Κέντρο Υγείας, 8.00 – 13.00

· ΤΗΛΟΣ: 20/10, Κέντρο Υγείας, όλη μέρα, 21/10, 9.00-13.00

· ΡΟΔΟΣ: Στις 17/10 10.30-13.00 στην Αρχάγγελο & 16.00-19.00 στην Λίνδο.

Στις 22/10 στο Μανδράκι (Ακταίο) και στις 23/10 στην Ανάληψη.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των ακριτικών Δωδεκανήσσων, η κινητή μονάδα θα κινείται ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιάζονται.

Αξίζει να δείτε : http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=37391819703

πηγή : http://www.madata.gr/diafora/health/79092.html

http://www.hts.org.gr/index.php?section=719

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πώς εξαρτάται από Εσένα η αλλαγή του κλίματος;

Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, και όμως, ο καθένας από μας έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά. Ακόμα και μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα της ζωής μας. Στην ουσία, μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το τσάι είναι πιο υγιεινό από το νερό

Η κατανάλωση τριών ή περισσοτέρων ποτηριών τσάι την ημέρα έχει τα ίδια οφέλη με την κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού, ενώ ενδέχεται να είναι ακόμα πιο ωφέλιμο για την υγεία, όπως ισχυρίζονται ερευνητές.

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε... το European Journal of Clinical Nutrition καταρρίπτει το μύθο που θέλει το τσάι να προκαλεί αφυδάτωση.

Το τσάι όχι μόνο ενυδατώνει, όπως το νερό, αλλά προστατεύει και από καρδιοπάθειες και κάποια είδη καρκίνου, σύμφωνα με τα ευρήματα Βρετανών διατροφολόγων.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα φλαβονοειδή αποτελούν το συστατικό-κλειδί του τσαγιού για την καλή υγεία.

Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, που περιέχονται σε πολλές τροφές και φυτά, συμπεριλαμβανομένων και των φύλλων τσαγιού, έχουν δείξει πως προστατεύουν από τη βλάβη των κυττάρων.

Η Δρ. Carrie Ruxton, διατροφολόγος στο Kings College του Λονδίνου, μαζί με τους συνεργάτες της, εξέτασαν δημοσιευμένες μελέτες για τα οφέλη που έχει η κατανάλωση τσαγιού στην υγεία.

Βρήκαν ξεκάθαρα στοιχεία που αποδεικνύουν πως η κατανάλωση τεσσάρων ποτηριών τσάι την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος.

Κάποιες μελέτες έδειξαν πως το τσάι προστατεύει και από τον καρκίνο, παρόλο που τα στοιχεία δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα.

Στα οφέλη του τσαγιού προστίθενται επίσης η προστασία από την οδοντική πλάκα και το χάλασμα των δοντιών, καθώς και η ενδυνάμωση των οστών.

Σύμφωνα με τη Δρ. Ruxton: «Είναι πολύ καλύτερο για την υγεία μας να πίνουμε τσάι από το να πίνουμε νερό. Το νερό αναπληρώνει απλά τα υγρά που χάνουμε, ενώ το τσάι και αναπληρώνει τα υγρά και περιέχει αντιοξειδωτικά.»



Πηγή: http://greek-radar.blogspot.com/2010/10/blog-post_351.html?spref=tw#ixzz122QltpXw


Καλή Επιτυχία

Οι προσευχές μας είναι μαζί σας.


ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τρίτο παγκοσμίως στην καθαρή ανακύκλωση το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Πρώτο στην Ελλάδα και τρίτο παγκοσμίως κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ανακύκλωση
, έχοντας αναπτύξει ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης-κομποστοποίησης για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της πανεπιστημιούπολης.

«Η υλοποίηση του προγράμματος ορθολογικής διαχείρισης των παραγόμενων απορριμμάτων στην πανεπιστημιούπολη -εξήγησε- στηρίχτηκε στη λογική ότι το πανεπιστήμιο ως ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό ίδρυμα οφείλει να εφαρμόζει και να διαχέει τις αρχές της σωστής διαχείρισης του περιβάλλοντος» δηλώνει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο εμπνευστής της ιδέας και υπεύθυνος του προγράμματος ανακύκλωσης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Απόστολος Κατσίκης.

Κατ' αυτό τον τρόπο, μπορεί να συμβάλλει στην οικολογική ευαισθητοποίηση μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας κυρίως των φοιτητών, στην απόκτηση «οικολογικής συνείδησης και ήθους» και σε διάδοση και εφαρμογή των αρχών της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προσθέτει.

Χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί, μπαταρίες, υλικά, που «παράγονται» στους χώρους εργασίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στις φοιτητικές εστίες, στο φοιτητικό εστιατόριο, στα κυλικεία και σ' άλλους χώρους του πανεπιστημίου ανακυκλώνονται σε ειδικό χώρο ανακυκλώνονται. Ειδικοί μεταλλικοί κάδοι ανακύκλωσης, 1.700 λίτρων ο καθένας, είναι τοποθετημένοι στις σχολές και στα κοινόχρηστα κτίρια της πανεπιστημιούπολης. Από το Νοέμβριο του 2009 ήδη συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές: υπολογιστές, εκτυπωτές, μηχανήματα προβολής, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.

Παράλληλα, για τη διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων, στο φοιτητικό εστιατόριο και στο εστιατόριο «Φηγός» του πανεπιστημίου, εγκατασταθηκε ένα σύστημα κομποστοποίησης (λιπασματοποίησης). Τα τροφικά υπολείμματα οδηγούνται σε βιο-αντιδραστήρα, όπου μετατρέπονται σε οργανικό βελτιωτικό του εδάφους. Το λίπασμα, που προκύπτει, χρησιμοποιείται σε αναπλάσεις χώρων, εντός και εκτός πανεπιστημιούπολης.

«Το σύστημα αυτό θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους φορείς του νομού Ιωαννίνων, για την κατασκευή μιας μεγάλης μονάδας κομποστοποίησης» εξηγεί ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Γιώργος Πηλίδης, που είχε την ιδέα και την επιστημονική ευθύνη για την εγκατάσταση-λειτουργία του.

πηγή : http://pournari.blogspot.com/2010/10/blog-post_3527.html


Alzheimer !!!


Μια παρέα φιλενάδων στα 40 τους συζητούσε πού θα έβγαιναν για φαγητό.

Τελικά συμφώνησαν να συναντηθούν στο εστιατόριο Ocean View, μια και είχε νεαρούς σερβιτόρους με στενά παντελόνια.

10 χρόνια αργότερα, κλείνοντας τα 50, συζητούσαν και πάλι πού θα πήγαιναν για φαγητό. Τελικά, συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο Ocean View, επειδή το φαγητό εκεί ήταν πολύ καλό και η συλλογή των κρασιών εξαιρετική.

10 χρόνια αργότερα, στα 60 τους, συζητούσαν για άλλη μία φορά πού θα πήγαιναν να φάνε. Τέλος συμφώνησαν να βρεθούν στο εστιατόριο Ocean View, επειδή εκεί θα έτρωγαν ήσυχα και το εστιατόριο είχε πανέμορφη θέα στη θάλασσα.

10 χρόνια αργότερα, 70άρες πια, συζητούσαν πού θα πήγαιναν για φαγητό. Τελικά συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο Ocean View, μια και ήταν προσβάσιμο στα αναπηρικά τους καροτσάκια και υπήρχε ακόμη και ασανσέρ.

10 χρόνια αργότερα, έχοντας κλείσει πια τα 80, συζητούσαν πάλι πού θα έβγαιναν για φαγητό. Τέλος, συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο Ocean View, μια και δεν είχαν ξαναπάει ποτέ εκεί.


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η Διδακτορική Διατριβή...

Είναι ένα κουνελάκι που χαίρεται τη ζωή του, έχει βγει έξω να ξεκουραστεί και όπως δεν πρόσεξε, πλησιάζει μια αλεπού και του ορμάει.
- Χα χα χα! Θα γίνεις ωραίο γεύμα!
- Δεν γίνεται να με φας! Όχι τώρα! Πρέπει να περιμένεις μερικές μέρες τουλάχιστον!
- Καλά, είσαι σοβαρός; Τώρα θα σε φάω!
- Μα σε λίγες μέρες τελειώνω τη διατριβή μου με τίτλο

"Η Υπεροχή των κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους"
- Α, δεν πας καλά, όλοι ξέρουν ότι τα κουνέλια δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στις αλεπούδες!
- Ε, αν δεν πιστεύεις, έλα στη φωλιά μου να τη διαβάσεις και να πειστείς. Αν δεν πειστείς, να με φας. Πείθεται η αλεπού, πάει στη φωλιά του κουνελιού..... και δεν ξαναβγαίνει ποτέ...

Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, μόνο που ο κυνηγός αυτή τη φορά
είναι ένας λύκος που καταφέρνει και στριμώχνει εύκολα το κουνέλι σε μια γωνιά (Οξιάς και Πλατάνου γωνία, στο άνω Δάσος).
- Μμμμ, τι ζουμερό μεσημεριανό είσαι εσύ!
- Κάτσε, περίμενε, δεν μπορείς να με φας! Περίμενε μερικές μέρες!
- Πως δεν πρέπει να σε φάω; Φαίνεσαι πειραγμένος στο κεφάλι! Με δουλεύεις;
- Όχι, σε μερικές μέρες τελειώνω τη διατριβή μου

"Η Υπεροχή των κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους" και είναι κρίμα!
- Μα καλά, υπάρχουν εκτός από τρελές αγελάδες και τρελά κουνέλια; Ετοιμάσου, σου 'ρχομαι!
- Περίμενε! Περίμενε! Αν δε με πιστεύεις, έλα στη φωλιά μου να τη διαβάσεις και να πειστείς. Αν δεν πειστείς, να με φας.

Όπως και οι πιο μικροί μας φίλοι έχουν καταλάβει τι θα γίνει παρακάτω, πάνε στη φωλιά του κουνελιού μπαίνουν μέσα και πάει ο λύκος, δεν ξαναβγήκε ποτέ...

Σε κάποια άλλη χαζοχαρούμενη στιγμή του κουνελιού, περνάει μια φίλη του κουνέλα
- Τι νέα; Φαίνεσαι χαρούμενος!
- Καλά μωρέ, τέλειωσα τη διατριβή μου και ξελασκάρισα λίγο. Ήταν πολύ επιτυχημένη!
- Μπράβο! Τι θέμα είχε;
- «Η Υπεροχή των Κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους»!
- Εεεχμμμ.... είσαι σίγουρος;

Δεν μου ακούγεται πολύ σωστό αυτό!
- Ναι σου λέω! Αν θες έλα να τη διαβάσεις!

Πηγαίνουν στη φωλιά του κουνελιού, κατεβαίνουν, ήταν λίγο ακατάστατα βέβαια, αλλά ήταν μια γεμάτη εβδομάδα με την παρουσίαση κι όλα αυτά, οπότε κατά σειρά εμφανίσεως βλέπει η κουνέλα ένα κρεβάτι άνω-κάτω, έναν υπολογιστή ταλαιπωρημένο, χαρτιά παντού, ένα σωρό από κοκάλα αλεπούς, ένα σωρό από κόκαλα λύκου και ένα θεόρατο χορτασμένο λιοντάρι!

Ηθικόν Δίδαγμα της ιστορίας

- Ο τίτλος του Διδακτορικού σου δεν έχει σημασία.
- Το αντικείμενο του Διδακτορικού σου δεν έχει σημασία.
- Τα αποτελέσματα της έρευνας του Διδακτορικού σου δεν έχουν σημασία.
- Αυτό που έχει σημασία είναι ο Επιβλέπων Καθηγητής...