Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Προσυνεδριακές εκδηλώσεις για τη Μετασχηματίζουσα Μάθηση


ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΣΑ ΜΑΘΗΣΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ
ΤΟΝ MICHEL ALHADEFF-JONES



Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την 9η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τη Μετασχηματίζουσα Μάθηση η Ένωση, ως διοργανωτής φορέας θα πραγματοποιήσει
δύο εκδηλώσεις με κεντρικό εισηγητή το Michel Alhadeff-Jones, καθηγητή Μετασχηματίζουσας Μάθησης στο Columbia University:

Στην Αθήνα:
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010, ώρες 18.00-21.00 στην αίθουσα του πολυχώρου ΑΠΟΛΛΩΝ της Νομαρχίας Πειραιά
Ερμουπόλεως και Πηλίου, Καμίνια

Στη Θεσσαλονίκη:
Σάββατο18 Σεπτεμβρίου 2010, ώρες 10.30-13.30
στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Εγνατίας 156, Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Εισαγωγική ομιλία (από τον Αλέξη Κόκκο στην Αθήνα και το Γιώργο Κουλαουζίδη στη Θεσσαλονίκη) με θέμα: Η σημασία και το σκεπτικό της 9ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τη Μετασχηματίζουσα Μάθηση.

Κύρια ομιλία (από το Michel Alhadeff-Jones) με θέμα: Μετασχηματίζουσα Μάθηση, Ιστορίες Ζωής και Σύγχρονες Τάσεις Μάθησης

Δηλώσεις συμμετοχής στο dim.andritsakou@gmail.com

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ για τα μέλη της Ένωσης, 40 ευρώ για όσους δεν είναι μέλη.

Στην τιμή περιλαμβάνονται και 3 βιβλία των εκδόσεων της Ένωσης:

Η σημασία του κριτικού στοχασμού και του ορθολογικού διαλόγου στη θεωρία του Jack Mezirow για τη μετασχηματίζουσα μάθηση του Πάρι Λιντζέρη

Κριτικός Στοχασμός και Μετασχηματισμός στην Εκπαίδευση Ενηλίκων μέσω του Θεάτρου. Το παράδειγμα: «Βρικόλακες» του Ερ. Ίψεν της Μελανίας Χασίδου

Η Εκπαίδευση στην Τρίτη Ηλικία της Τσέλση Λαζαρίδου



Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μάθε το στήθος σου: «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης»


Σήμερα γνωρίζουμε ότι 1 στις 10 Ευρωπαίες γυναίκες θα προσβληθεί κάποια στιγμή από καρκίνο του στήθους στην πορεία της ζωής της. Ο αριθμός αυτός δεν είναι αναστρέψιμος προς το παρόν. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο αριθμός των γυναικών που ενημερώνονται για να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Για το λόγο αυτό, η εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» με τη συμβολή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αττικό Μετρό Εταιρία- Λειτουργίας Α.Μ.Ε.Λ Α.Ε θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης»στην διάρκεια της 9χρονης δράσης της, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους.

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυεξειδικευμένοι ιατροί από τα νοσοκομεία «Μεταξά» και«Ιπποκράτειο», σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα εξετάσουν τις γυναίκες που θα προσέλθουν, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και θα τις ενημερώσουν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας.

Καλούνται όλες τις γυναίκες, να διαθέσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να επισκεφθούν το «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» της Εκστρατείας Στόχου. Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Μην ξεχνάτε: 9 στους 10 όγκους δεν είναι κακοήθεις!

Χορηγοί της Εκστρατείας είναι η πιστωτική κάρτα Euroline Style της Eurobank, η κρέμα Olay και τα ζυμαρικά Melissa.

Το πρόγραμμα «Περίπτερα Δωρεάν Ψηλάφησης» λειτουργεί με την ευγενική υποστήριξη της Roche (Hellas) Α.Ε. και της Ευρωιατρικής.

Υποστηρικτής της ενέργειας είναι ο νέος σύμμαχος αυτοεξέτασης στήθους Breast Light.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Love Radio 97.5, 932 Happy Radio, Real Fm, η free press εφημερίδα Metro, το Αθηνόραμα και το website www.athinorama.gr.


πηγή : http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=164907

http://www.ftbc.gr/


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Απογραφής

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τον κωδικό (ή τους κωδικούς) απογραφής που σάς δόθηκαν κατά την διαδικασία με την οποία απογραφήκατε. Αν δεν μπορέσατε να τους σημειώσετε ή να τους εκτυπώσετε, σας δίνουμε την δυνατότητα να το κάνετε από εδώ.

Η διαδικασία είναι απλή : Πληκτρολογήστε τον ΑΦΜ σας στο κουτάκι ακριβώς από κάτω και πατήστε το κουμπί 'Εμφάνιση Κωδικού Απογραφής' στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Αν είχατε απογραφεί κανονικά, τότε θα δείτε την ώρα απογραφής καθώς και τον κωδικό επιβεβαίωσης. Μπορείτε να εκτυπώσετε τα στοιχεία πατώντας το κουμπί 'Εκτύπωση'.


https://www1.gsis.gr/HApografiMou/view.jsf