Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τα patches της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο ιστοχώρος AIRFORCE.gr αποτελεί την πληρέστερη πηγή άντλησης πληροφοριών για τα σήματα (patches) της Πολεμικής Αεροπορίας. Αποτελεί μια μη κερδοσκοπική, ιδιωτική προσπάθεια συλλογής όλων των απαραίτητων στοιχείων που τεκμηριώνουν την ιστορία κάθε σήματος αλλά και των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας που έκαναν χρήση του. Από το Νοέμβριο του 2008 αποτελεί το πιο ενημερωμένο web-site αφιερωμένο στα σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ιστορία της και εκπαιδευτική πηγή για όλους τους συλλέκτες.


πηγή : http://www.airforce.gr/gr/index.htm


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Κάτι θα αλλάξει στη χρέωση των Δήμων για τα "σκουπίδια"

Οι δήμοι θα πληρώνουν ανάλογα με τα απορρίμματα που παράγουν οι πολίτες και όχι με βάση τον πληθυσμό τους. Αυτό προβλέπει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που στοχεύει να ασκήσει πίεση στους δήμους ώστε να εργαστούν για να μειώσουν τις ποσότητες απορριμμάτων που παράγουν οι δημότες.


Με παρέμβαση του το υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει κίνητρο στους δήμους, προκειμένου να εργαστούν για τη μείωση των ποσοτήτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ και την αύξηση της ανακύκλωσης. Μάλιστα προβλέπονται σωρευτικά πρόστιμα για όσους δήμους δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους. Με την ίδια νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος ανοίγει ο δρόμος για τη θέσπιση του συστήματος ανακύκλωσης μπάζων και χωματουργικών υλικών (με υπουργική απόφαση, αντί προεδρικό διάταγμα και την ενεργοποίηση του ΕΟΕΔΣΑΠ, του οργανισμού που επιτηρεί τη λειτουργία των συστημάτων ανακύκλωσης). Το προεδρικό διάταγμα για την ανακύκλωση μπάζων «ταξιδεύει» την τελευταία πενταετία ανάμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τις υπηρεσίες του υπουργείου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη διάθεση μπάζων σε ρέματα, δάση και κάθε ελεύθερο χώρο (υπολογίζεται ότι οι οικοδομικές εργασίες αλλά και τα δημόσια έργα παράγουν περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια τόνους μπάζων ετησίως, από τα οποία μόλις το ένα τρίτο καταλήγει στους επίσημα αδειοδοτημένους χώρους).

Αυτό σημαίνει ότι και η χρέωση των δημοτών δε θα πρέπει να γίνεται βάσει του εμβαδού της οικίας αλλά της ποσότητας των απορριμάτων που παράγουν.
Είδωμεν!


πηγή :
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_29/12/2009_385016

Διαγωνισμός για το λογότυπο των βιολογικών προϊόντων

Τον Ιούλιο του 2010 θα παρουσιαστεί ένα νέο λογότυπο της ΕΕ για βιολογικά προϊόντα για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αντίθεση με το υπάρχον λογότυπο της ΕΕ για βιολογικά προϊόντα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά, η χρήση του νέου λογοτύπου θα είναι υποχρεωτική για όλα τα προσυσκευασμένα βιολογικά προϊόντα, τα οποία προέρχονται από τα 27 κράτη μέλη.
Το νέο λογότυπο θα αποτελεί ένδειξη για τους Ευρωπαίους καταναλωτές ότι το βιολογικό προϊόν έχει επιτύχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας, το οποίο και είναι σταθερό σε ολόκληρη την ΕΕ. Το λογότυπο βεβαιώνει ότι το προϊόν στο οποίο εμφανίζεται είναι βιολογικό- από το αγρόκτημα στο πιάτο σου.

Δώσε νόημα στο νέο λογότυπο! Η απλή συνεισφορά στο κίνημα βιολογικών προϊόντων αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για να υποβάλεις την ψήφο σου για το νέο λογότυπο της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα. Ορισμένοι υποστηρικτές της βιολογικής γεωργίας πιστεύουν στις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, οι οποίες ωφελούν τη γη και τα έμβια όντα που ζουν σε αυτή. Παράλληλα με την προώθηση της περιβαλλοντικής ποιότητας για τις επερχόμενες γενιές, τα βιολογικά τρόφιμα είναι απλά ωφέλιμα για τη φύση και ωφέλιμα για εσένα!

Ψηφίζοντας το αγαπημένο σου λογότυπο, αναγνωρίζεις τις προσπάθειες περισσοτέρων από 3.400 σπουδαστών σχεδίου από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και η φωνή σου ακούγεται στην Ευρώπη. Εσύ αποφασίζεις!

Για να επιλέξεις το αγαπημένο σου λογότυπο κάνε κλικ ΕΔΩ

πηγή : http://ec.europa.eu/agriculture/organic/logo/competition/competition_el.htm

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος που πρόκειται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας από τον Kορινθιακό Kόλπο, η επέκτασή της θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης (2006), όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουμε διακόψει την αναλογική εκπομπή και να προχωρήσουμε στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση, έως το 2015. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης;
  • Το πρώτο πλεονέκτημα για μένα τον Έλληνα τηλεθεατή είναι η ποιότητα σήματος και μάλιστα δωρεάν
  • Θα απολαμβάνω κορυφαία ποιότητα εικόνας & ήχου.
  • Ο ψηφιακός δέκτης πλέον δεν είναι απλά μια συσκευή αναδιαμόρφωσης που περνάει κάθε παρεμβολή, είδωλο ή ανάκλαση κατευθείαν στην οθόνη. Είναι σαν να έχω έναν έξυπνο μικρό υπολογιστή. Το σήμα είναι «θωρακισμένο» με πολλούς τρόπους. Κι έτσι διατηρείται σταθερή η ποιότητα της εικόνας μου. Ούτε «χιόνια», ούτε είδωλα, ούτε προβλήματα ήχου.
  • Ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος: Η ψηφιακή τηλεόραση, σε αντίθεση με την αναλογική, καταλαβαίνει τι δείχνει. Έτσι τώρα μπορώ να προγραμματίσω την εγγραφή κάποιου προγράμματος, να πληροφορηθώ για το πρόγραμμα που παίζει εκείνη τη στιγμή, αλλά και για ό,τι ακoλουθεί.
  • Μελλοντικά θα έχω περισσότερες επιλογές καναλιών
  • Μελλοντικά θα έχω τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV)
  • Μελλοντικά θα έχω διαδραστικές υπηρεσίες
Χρονοδιάγραμμα

Σεπτέμβριος
Στις 24/9 ξεκίνησε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Ιανουάριος 2010
Στις 14 Ιανουαρίου 2010, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και λόφος Φιλίππειου.

1ο εξάμηνο 2010
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, αναμένεται να ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Αθήνα, από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας, στην Λάρισα και στην Πάτρα.


πηγή : www.digea.gr



Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους;

Με πιο αυστηρά πρόστιμα, πραγματικούς ελέγχους αλλά και με λουκέτα σε καταστήματα θα επιχειρήσει, από τις αρχές του χρόνου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κόψει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.


Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα επιδιώξει σε πρώτη φάση να εφαρμοστεί ο νόμος Αβραμόπουλου κατά του καπνίσματος, που ψηφίστηκε, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γι' αυτό εντός των ημερών θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, στην οποία προσδιορίζονται εκ νέου όλες οι παράμετροι και πρέπει να εφαρμοσθεί από 1.1.2010. Η υπουργική απόφαση θα τεθεί προς συζήτηση στους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ θα ακολουθήσουν και συνομιλίες με τους ενδιαφερόμενους.

Οι εισηγήσεις που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τους ειδικούς, που αποτελούν την επιστημονική επιτροπή κατά του καπνού, προβλέπουν την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως θα καθυστερήσει, καθώς ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι πολλοί καταστηματάρχες που είχαν φροντίσει να είναι συνεπείς με το νόμο Αβραμόπουλου είχαν προχωρήσει σε ανακατασκευές των καταστημάτων τους προκειμένου να διαμορφώσουν χώρους καπνιστών και μη καπνιστών διαθέτοντας ουδόλως ευκαταφρόνητα ποσά.


πηγή/πλήρες άρθρο : http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=115439

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Η ζωή μας ας είναι γεμάτη ΑΓΑΠΗ και με διάθεση για προσφορά. Είναι δύσκολο να το πετύχουμε αλλά αυτό είναι και το νόημα αυτών των γιορτών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Σαββατοκύριακα ..


Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα Σαββατοκύριακα έχουν λιγότερες ώρες;


Μήπως μας κλέβει κάποιος τη ζωή;


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Βαρβάρα ...

Την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας στην Β. Ελλάδα κάνουν τη "Βαρβάρα". Ένα γλύκισμα που το μοιράζουν σε γείτονες.


Υλικά

500γρ. σιτάρι
1 κούπα ρύζι
σταφίδες
1 φλ. καρύδια
κανέλα
ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε το σιτάρι 2-3 φορές.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με πολύ νερό, βάζουμε και το ρύζι και το βράζουμε.
Θα χρειαστούν 3 με 3,5 ώρες. Σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν το σιτάρι και το ρύζι.
Προς το τέλος του βρασίματος, 10 -15 λεπτά δηλαδή πριν το αποσύρεται από την φωτιά προσθέτετε τα καρύδια και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε δαμάσκηνα, αχλάδι, μήλο, μανταρίνι ακόμη και καλαμπόκι.
Μεγάλη επιτυχία εδώ έχει η φωτιά να είναι αέριο ή γκάζι. Πολύ χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει.
Εάν θέλουμε χυλομένη την βαρβάρα μπορούμε να προσθέσουμε άμυλο.
Το άμυλο το βρίσκουμε στο εμπόριο και έχει την ιδιότητα να πήζει τις σούπες γενικότερα.
Διαλύουμε ένα ποτήρι άμυλο σε ένα ποτήρι νερό όσο μπορούμε καλύτερα και αυτό το ρίχνουμε σε ένα μπολ με 5 ποτήρια νερό.
Το ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην χλιαρή βαρβάρα.

Η βαρβάρα στο σημείο αυτό διατηρείται στο ψυγείο.

Όταν σερβίρουμε προσθέτουμε εάν θέλουμε ή θέλουν αυτοί που την προσφέρουμε κανέλα, ζάχαρη, σταφίδες βρασμένες, καρύδι τριμμένο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις εορτάζουσες

http://komothnh.pblogs.gr/2007/12/barbara.html