Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Θα αντέξει η κοινωνική μας συνοχή;

Κατά τη διάρκεια κρίσεων δοκιμάζεται η δομή της κοινωνικής μας ζωής. Όταν ο άνθρωπος νιώσει ανασφαλής κλείνεται στον εαυτό του και γίνεται προστατευτικός προς την οικογένειά του.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε για την επερχόμενη πανδημία γρίπης, με αποκορύφωσή της όπως υπολογίζουν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ταυτόχρονα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις των γιατρών για την αναγκαιότητα ή όχι του εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας.

Τα ήπια συμπτώματα της γρίπης μας κάνουν καχήποπτους για το εμβόλιο. Γιατί να εμβολιαστώ και να αναλάβω το ρίσκο ενός εμβολίου που δεν έχει δοκιμαστεί και ταυτόχρονα έχει τόσες πολλές πιθανές παρενέργειες; Μια μέρα πυρετό, λίγο βήχα και .. αυτό ήταν μόνο;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (http://www.who.int/en) και το Υπουργείο Υγείας (http://www.yyka.gov.gr) συνιστούν να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. Εμείς τι θα πράξουμε; Θα σκεφτούμε μόνο τον εαυτό μας ή και τους γύρω μας;

Φανταστείτε τα Νοσοκομεία γεμάτα κόσμο, οι μισοί γιατροί να διανύουν την περίοδο της ανάρωσής τους από τα "ήπια" συμπτώματα της γρίπης και να έχετε το παιδί σας στην αγκαλιά σας με σαράντα πυρετό, τα Σχολεία να έχουν κλείσει, η Δημόσια Διοίκηση να έχει καταρεύσει και και και..... Σε αυτό το φανταστικό σενάριο (δε θυμίζει και πολλές από τις ταινίες που έχουμε δει;) ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε τους γείτονές μας, τους φίλους μας, τους συνδημότες μας. Τότε είναι που θα αρχίσουν να δοκιμάζονται οι κοινωνικές συνοχές. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση προς τους γύρω μας. Η βοήθεια της οργανωμένης κοινωνίας θα είναι απαραίτητη αλλά ενδεχομένως να μη μπορεί να μας παραχωρηθεί. Σίγουρα θα έχετε ακούσει την έκφραση "ο θάνατός σου, η ζωή μου". Οχι, όχι, δεν πρόκειται να συμβούν αυτά. Όλα θα πάνε καλά. Το οργανωμένο κράτος όμως οφείλει να κάνει αυτό που πρέπει. Και οι πολίτες πρέπει να υπακούσουν. Μακάρι τον ερχόμενο Απρίλιο να υπάρχουν "παράθυρα" στην τηλεόραση για τους φόβους μας που δεν επαληθεύτηκαν και ισολογισμοί των φαρμακευτικών εταιριών που αύξησαν τα κέρδη τους.

Είναι όμως έτοιμη η κοινωνία μας να αντέξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Θα αντέξουμε;



Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Σμύρνη

Χρώματα & αρώματα.
Εικόνες & γεύσεις.
Νοσταλγία & προσδοκία.

Η εναλλαγή τόσο σύντομη και τόσο συχνή που με ενθουσίασε.






Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ο κενός τοίχος

Δύο άντρες πολύ σοβαρά άρρωστοι, ήταν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Στον έναν επιτρέπονταν να μένει καθιστός μία ώρα το απόγευμα γιατί τον βοηθούσε να φύγουν τα υγρά από τους πνεύμονες. Το κρεβάτι του βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο παράθυρο του δωματίου. Ο άλλος άντρας έπρεπε να βρίσκεται συνέχεια ξαπλωμένος σε ακινησία και ένας μεσότοιχος που βρισκόταν μεταξύ των κρεβατιών δεν του επέτρεπε να κοιτάει έξω από το παράθυρο.

Οι άντρες κατέληξαν να μιλούν ατελείωτα. Μιλούσαν για τις συζύγους τους, τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στον στρατό, ακόμα και για το που είχαν πάει διακοπές. Κάθε απόγευμα, ο άντρας που του επιτρεπόταν να μένει καθιστός περιέγραφε στον συγκάτοικό του όλα όσα έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου.

Ο άντρας που βρισκόταν σε αναγκαστική ακινησία άρχιζε να καταλαβαίνει πως ζει γι' αυτές τις μοναδικές απογευματινές ώρες που η άποψη του μεγάλωνε και ζωντάνευε από όλη την δραστηριότητα και τα χρώματα του έξω κόσμου.

Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια θαυμάσια λίμνη. Πάπιες και κύκνοι κολυμπούσαν εκεί, και τα παιδιά έπαιζαν με μικρά μοντέλα σκαφών στο νερό. Νεαρά ζευγάρια περπατούσαν πιασμένα χέρι χέρι μέσα στα υπέροχα λουλούδια που είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τεράστια παλιά δέντρα στέκονταν με χάρη επάνω στο έδαφος και μια υπέροχη θέα του ουρανοξύστη της πόλης φαινόταν από μακριά.

Καθώς ο άντρας δίπλα στο παράθυρο εξηγούσε όλες αυτές τις όμορφες λεπτομέρειες, ο άντρας στο διπλανό κρεβάτι φαντάζονταν όλα αυτά που άκουγε. Ένα απόγευμα ο άντρας που ήταν δίπλα στο παράθυρο, περίγραφε μια παρέλαση που περνούσε. Παρόλο που ο άντρας στο δίπλα κρεβάτι δεν μπορούσε να ακούσει τον ήχο της μπάντας, μπορούσε και μόνο με τα μάτια του μυαλού του να δει τους κλόουν που χόρευαν, τα πολύχρωμα άρματα και τα όμορφα διακοσμημένα αυτοκίνητα και άλογα.

Οι μέρες πέρασαν. Ο άντρας που δεν μπορούσε να δει από το παράθυρο άρχισε να επιτρέπει σπόρους έχθρας να αναπτύσσονται μέσα του. Όσο και να εκτιμούσε τις περιγραφές του συγκατοίκου του, ευχόταν μέσα του να ήταν αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δει την θέα από το παράθυρο. Άρχισε να αποστρέφεται τον συγκάτοικο του και στο τέλος ο πόθος του να είναι δίπλα στο παράθυρο τον έφερε σε απόγνωση.

Ένα πρωινό σε μια επίσκεψη της η νοσοκόμα βρήκε στο δωμάτιο τον άντρα δίπλα στο παράθυρο νεκρό. Είχε πεθάνει ειρηνικά μέσα στον ύπνο του. Λυπημένα κάλεσε τους νοσοκόμους και απομάκρυνε το πτώμα του.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα, ο άλλος άντρας ζήτησε να μετακινηθεί στο κρεβάτι που βρίσκονταν δίπλα στο παράθυρο. Η νοσοκόμα με πολύ προθυμία τον μετακίνησε και φρόντισε να είναι άνετος. Σιγά-σιγά στηρίχθηκε με πόνο στον αγκώνα του για να σηκωθεί και να ρίξει μια ματιά έξω. Επιτέλους θα μπορούσε να δει τον έξω κόσμο και όλες τις δραστηριότητες του.

Αυτό που είδε ήταν ένας κενός τοίχος !

Κάλεσε την νοσοκόμα και την ρώτησε: «Πως μπορούσε ο συγκάτοικος μου να βλέπει όλα αυτά που μου περίγραφε; Πως μπορούσε να μου μιλάει για τόση ομορφιά και με τόσες λεπτομέρειες, όταν αυτό που φαίνεται από αυτό εδώ το παράθυρο είναι ένας παλιός και βρώμικος τοίχος»;

Και η νοσοκόμα του απάντησε: «Ω θεέ μου... δεν το ξέρατε πως ο πρώην συγκάτοικος σας ήταν τυφλός; Δεν μπορούσε να δει καν τον τοίχο, ίσως ήθελε να σας ενθαρρύνει».

Εαν ζείτε μια ζωή βασανίζοντας τον εαυτό σας για το τι έχουν οι άλλοι, πιθανότατα θα χάσετε την χαρά του να γίνετε αποδέκτες αυτών που οι άλλοι θέλουν να σας δώσουν.

από το φίλο μου, Δημήτρη


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

24 σημάδια για να καταλάβεις ότι μεγάλωσες!!!

1. Βγαίνεις με όποιον απλά στο προτείνει, αντί με όποιον σου αρέσει...

2. Αποκλείεται να κάνεις sex σε παιδικό κρεβάτι...

3. Το ψυγείο περιέχει περισσότερο φαγητό από μπύρα...

4. Έξι η ώρα το πρωί είναι η ώρα που ξυπνάς και όχι η ώρα που πας για ύπνο...

5. Ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι στο super market...

6. Παρακολουθείς τον καιρό στις ειδήσεις...

7. Οι φίλοι παντρεύονται και παίρνουν διαζύγιο αντί να τα φτιάχνουν και να χωρίζουν.....

8. Οι διακοπές σου από 130 μέρες γίνονται 14...

9. Με τζιν και πουλόβερ δεν θεωρείσαι πια καλοντυμένος/η...

10. Είσαι αυτός που τηλεφωνάει στην αστυνομία να σταματήσει τα παλιόπαιδα που κάνουν πάρτυ...

11. Δεν βαριέσαι πια τόσο πολύ τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Μάλιστα βρίσκεις μέχρι και ενδιαφέροντα μερικά πράγματα που λέει η θεία Πίτσα...

12. Δεν ξέρεις τι ώρα κλείνει το everest...

13. Ταΐζεις το σκύλο σου ισορροπημένη σκυλοτροφή αντί για Mc Donalds...

14. Πονάει η πλάτη σου όταν κοιμάσαι στον καναπέ...

15. Δεν κοιμάσαι πια από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ...

16. Δείπνο και σινεμά είναι ολόκληρο το ραντεβού αντί για την αρχή του...

17. Πέντε σουβλάκια στις τρείς το πρωί σου χαλάνε το στομάχι αντί να στο φτιάχνουν...

18. Πηγαίνεις στο φαρμακείο για αντιοξειδωτικά αντί για προφυλακτικά και τεστ εγκυμοσύνης...

19. Ένα μπουκάλι κρασί των 3 ευρώ δεν είναι πια καλό πράγμα...

20. Τρως πρωινό......το πρωί!

21. Η φράση "Δεν θα ξαναπιώ τόσο!" αντικαθίσταται από τη φράση "Δεν μπορώ πια να πιώ όπως έπινα!"

22. Το 90% του χρόνου που ξοδεύεις μπροστά στον υπολογιστή είναι για δουλειά...

23. Δεν ξεκινάς να πίνεις από το σπίτι για να κάνεις οικονομία στο μπαρ - όπως έκανες παλιά.. και τέλος..


24. Διάβασες αυτή τη λίστα δουλεύοντας και ελπίζοντας ότι σύντομα θα βρεις χρόνο να το στείλεις στους φίλους σου που έχουν μεγαλώσει επίσης...


από τον Χρήστο

Τι αλλάζει στο νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος ;

«Πολλά ελλείμματα στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου», διαπιστώνει η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία στη συνέντευξη Τύπου της Διεύθυνσης Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ότι επαναξιολογεί το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικός ο νόμος.

Σημείωσε δε, ότι ακόμη και ως αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ είχε ασκήσει κριτική για τις εκφάνσεις, που υπήρχαν στο νόμο και την πλήρη απουσία διοικητικών αποφάσεων, που θα επέτρεπαν να υπάρχει αποτελεσματική εφαρμογή του.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασε την ανάγκη να ενημερωθούν οι νεότερες ηλικίες, προκειμένου να μη γίνεται έναρξη του καπνίσματος και εξήγησε ότι δεν αρκούν μόνο τα διοικητικά μέτρα και η επιβολή του νόμου, παρότι είναι αναγκαία. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τον έλεγχο του Καπνίσματος στην Ελλάδα, καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής, Π. Μπεχράκης, ζήτησε «να αρθούν όλες οι εξαιρέσεις από τη νομοθεσία», επικαλούμενος την απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης, η οποία «στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποδεικνύει ότι χωρίς εξαιρέσεις τα πράγματα προχωρούν».

Ζήτησε, επίσης, να αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων, ως ένα ακόμη μέτρο, που θα δώσει τη δυνατότητα να ελαττωθεί το κάπνισμα στα παιδιά και θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για να το κόψουν οι μεγάλοι. Πρότεινε εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και στοχευμένες δράσεις για τη γυναίκα, αλλά και την ίδρυση ιατρείων διακοπής καπνίσματος για τις εγκύους.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και οι υπεύθυνοι του προγράμματος HELP, οι οποίοι ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός διαδικτυακού τόπου, ο οποίος θα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και με τη χρήση κινουμένων σχεδίων θα μπορούν να περνούν μηνύματα κατά του καπνίσματος, αλλά και τα παιδιά, με διαδραστικούς τρόπους, να δέχονται συμβουλές για την αποφυγή του καπνίσματος.

Όπως είναι γνωστό, το HELP είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει αρχίσει από το 2005, εξελίσσεται συνεχώς και στοχεύει στη διακοπή, ή μη έναρξη του καπνίσματος, στις ηλικές από 15 έως 35 χρόνων.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνάντηση NOSMOKE.GR με σκοπό ΤΗ ΔΡΑΣΗ!

Πρόσφατα ξεκινήσαμε ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στη Θεσσαλονίκη!

Ιδιαίτερα αξιόλογοι άνθρωποι προσφέρουν ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου τους με σκοπό να πετύχουμε την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, καθώς και τη γενικότερη πρόληψη και μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Ελάτε μαζί μας!

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009
7:00 μ.μ. - 9:10 μ.μ.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αμφιθέατρο 10, Θεσσαλονίκη

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Nosmoke.gr M.K.O.
http://www.nosmoke.gr



Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Οι 10 ιδανικές περιοχές της Ευρώπης για να μένεις

Το περιοδικό Forbes μετά από μεγάλη έρευνα και πολλές γνώμες από ειδικούς σε κάθε σχετικό τομέα, κατέληξε στην παρακάτω λίστα με τις 10 ιδανικές περιοχές της Ευρώπης για να μένεις.

Μαντέψτε ποια βρίσκεται στο νούμερο ένα της λίστας...


10. Λιντάου
Γερμανία
Πληθυσμός: 24.540


Το μοναδικό νησί της Βαυαρίας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Μονάχου και είναι στη λίστα του βιβλίου "1000 Μέρη Που Πρέπει Να δεις Πριν Πεθάνεις".

Περιτριγυρισμένο από τη Λίμνη Κόνστανς, έχει θέα -εκτός από την ηπειρωτική Γερμανία- στην Αυστρία και την Ελβετία και φυσικά στις ’λπεις.

Αν μένεις εκεί, τα Σαββατοκύριακα σου είναι πραγματικά ειδυλλιακά: μπορείς να νοικιάσεις βάρκα και να πεταχτείς μέχρι την πόλη Μπρέτζενς της Αυστίας, να περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια και να απολαύσεις τον καφέ ή το παγωτό σου δίπλα στη λίμνη.


9. Μπριζ
Βέλγιο
Πληθυσμός: 117.200


Από γαστρονομική άποψη είναι ο παράδεισος: Είναι ο πλανήτης της καλύτερης σοκολάτας! Έχει καταπληκτικές μπύρες και το φημισμένο πιάτο με τις πατάτες και τα μύδια! Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που μοιάζει πραγματικά με παράδεισο. Όσοι έχετε δει την ταινία "Αποστολή Στη Μπριζ" δεν απορείτε που η Μπριζ είναι μέσα στη λίστα. Όσοι δεν το έχετε κάνει, νοικιάστε την σε DVD και προτού το καταλάβετε θα βρεθείτε να κοιτάτε αεροπορικά εισιτήρια για το Βέλγιο...


8. Μοντρό
Ελβετία
Πληθυσμός: 22.900


Μην θεωρείτε λανθασμένα ότι οι πόλεις στις ελβετικές ’λπεις είναι προορισμοί μόνο για το χειμώνα, άρα δεν θα μπορούσατε να ζήσετε εκεί τους θερινούς μήνες. Η ελβετική ριβιέρα είναι τρομερά καλόγουστη, μέσα στο πράσινο και με πεντακάθαρο αέρα και προσφέρει τα πάντα: τον χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι στις χιονισμένες ’λπεις, και το καλοκαίρι να κολυμπήσετε στα νερά της λίμνης.


7. Ντίτσλινγκ
Δυτικό Σάσεξ
Πληθυσμός: 2.030

Αν το Λονδίνο σας φαίνεται πολύ ακριβό, ίσως το Ντίτσλινγκ στο Σάσεξ να είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την αυθεντική γοητεία του βρετανικού τοπίου: καταπράσινα πάρκα, γήπεδα, εντυπωσιακά κτίρια, γραφική αρχιτεκτονικη, αγροκτήματα και όλα αυτά με πρόσβαση στις μεγάλες πόλεις όπως το Μπράιτον, για να συνδυάσετε την κοσμοπολίτικη με τη... ρουστίκ ζωή.


6. Χβαρ
Κροατία
Πληθυσμός: 11.460



Το νησάκι Χβαρ στην Κροατία είναι άλλος ένας επίγειος παράδεισος. Με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του, τα καλαίσθητα κτίρια, τα στιλάτα μπαρ και εστιατόρια καθώς και τα γραφικά δρομάκια του είναι απλκά αδύνατο να καθίσεις μέσα στο σπίτι! Σύμφωνα πάλι με το Forbes, αν για κάποιο λόγο δεν φτάσεις στο Χβαρ, μια άλλη επιλογή είναι τα μικρά νησάκια στις Δαλματικές Ακτές της Κροατίας, κάποια από τα οποία είναι κατοικημένα και άλλα εντελώς ανεξερεύνητα.


5. Λίμνη Μπλεντ
Σλοβενία
Πληθυσμός: 10.900



Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι η Σλοβενία δεν είναι ταξιδιωτικός προορισμός, ξανασκεφτείτε το! Όχι απλά αξίζει να την επισκεφτείς, αλλά σύμφωνα με το Forbes, αξίζει και να μένεις εκεί!Το εντυπωσιακό κάστρο του Μπλεντ, που χρονολογείται περίπου από το 1004 μ.Χ., βρίσκεται σε ένα βουνό που έχει θέα τη λίμνη, ενώ είναι περιτριγυρισμένο από πράσινο και βουνά!


4. Πιέτρασαντα
Ιταλία
Πληθυσμός: 24.600



Είναι γνωστό ότι μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης βρίσκονται στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Η μικρή πόλη Πιετρασέντα (κοντά στην Γένοβα και τη Φλωρεντία) είναι ιδανική για όσους αγαπάνε την τέχνη, καθώς είναι από μόνη της ιδιαίτερα γραφική και γεμάτη με γκαλερί. Αυτό δε σημαίνει, φυσικά, ότι δεν έχει μαζαγιά, εμπορικά κέντρα και εκπληκτικά εστιατόρια με αυθεντικό ιταλικό φαγητό.


3. Σενιόν
Γαλλία
Πληθυσμός: 994



Αν αναζητάτε μια ήρεμη ζωή σε κλειστή κοινωνία, το μεσαιωνικό χωρίο Σενιόν στην Προβάνς της Γαλλίας είναι το μέρος των ονείρων σας. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης Αβινιόν, και η ζωή κυλάει αργά και με απόλυτη ηρεμία. Οι κάτοικοι της συνηθίζουν να πίνουν τον καφέ τους, να κάνουν ηλιοθεραπεία, να ζωγραφίζουν στην πλατεία του χωριού, χαζεύοντας το καταπράσινο τοπίο των τριγύρω βουνών.


2. Λούκα
Ιταλία
Πληθυσμός: 90.000



Εδώ έγιναν μερικά γυρίσματα της ταινίας "Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ" και αποτελεί, όχι άδικα, μια από τις ομορφότερες πόλεις της γειτονικής μας χώρας. Αν και είναι δύσκολο να βρεις σπίτι προς ενοικίαση, μπορείς πάντα να μείνεις σε ένα όμορφο διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να κυκλοφορείς με ποδήλατο. "Το ιδανικό είναι να μένεις στο κέντρο το χειμώνα, και το καλοκαίρι να φεύγεις για τις τριγύρω περιοχές" δήλωσαν οι κάτοικοι στο περιοδικό Forbes.


1. Πάτμος
Ελλάδα
Πληθυσμός: Περίπου 3.000


Ποια Μπριζ και ποια Ελβετία; Το Forbes κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι καμία από τις παραπάνω περιοχές δεν αξίζει περισσότερο από την Πάτμο! Το γιατί διάλεξαν συγκεκριμένα την Πάτμο, από τα δεκάδες νησιά, παραμένει μυστήριο και για να λέμε την αλήθεια, δεν μας νοιάζει. Ζούμε στη χώρα με το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης. Επικυρωμένο από το Forbes. Αυτό αρκεί.


πηγή : http://www.forbes.com/

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που ημέρα ή βράδυ, κρύο ή ζέστη, χιόνι ή καύσωνας, εργάσιμη ή αργία, είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Και αυτή είναι η καθημερινότητάς τους. Εκεί ψηλά στους ουρανούς, στις κορυφές του βουνών, στις πίστες των αεροδρομίων, στα υπόστεγα, στα συνεργεία, είναι έτοιμοι για όλα.

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια.

κάνε κλικ εδώ