Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Καρκινογόνο το τεχνητό μαύρισμα

Καρκινογόνο το τεχνητό μαύρισμα με σολάριουμ, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σήμα κινδύνου για τους νέους

Οι επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα καρκίνου διεθνώς, αναβάθμισαν τον κίνδυνο των συσκευών τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ) και άλλων συναφών πηγών εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας και τις τοποθέτησαν στην κορυφαία κατηγορία κινδύνου πρόκλησης καρκίνου, θεωρώντας τες τόσο θανατηφόρες όσο το δηλητήριο αρσενικό και το αέριο μουστάρδας.

Η νέα κατάταξη, από πλευράς κινδύνου, φέρνει πλέον τα σολάριουμ στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας, μεταξύ άλλων, με το τσιγάρο, τον άσβεστο και την ηπατίτιδα Β. Οι ερευνητές συστήνουν ειδικά στους νέους να σταματήσουν τη βλαβερή συνήθεια του τεχνητού μαυρίσματος, καθώς τα περισσότερα φώτα που χρησιμοποιούνται στα σολάριουμ και στις άλλες σχετικές συσκευές, εκπέμπουν κυρίως υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία προκαλεί καρκίνο του δέρματος και των ματιών.

Τα σολάριουμ έχουν μεγάλη εξάπλωση στη Βόρεια Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι 14 εκατομμύρια Γερμανοί 18-45 ετών τα χρησιμοποιούν, ενώ το ένα τέταρτο του πληθυσμού σε διάφορες χώρες (Γαλλία, Σουηδία, Βέλγιο κ.α.) κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει αυτές τις συσκευτές.

Η καλύτερη ημέρα για συνεργασία


Υπάρχει επικοινωνία σήμερα

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μάθε τι τρως με μια ματιά !!


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-ΣΕΒΤ, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία, πήρε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο του κοινού συστήματος αναγραφής των διατροφικών πληροφοριών (GDAs), που η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων εφαρμόζει σε εθελοντική βάση.

Στόχος του συστήματος είναι να διασφαλίσει την ομοιομορφία στη γραφική απεικόνιση των διατροφικών πληροφοριών για να βελτιωθούν οι ετικέτες τροφίμων στην Ευρώπη, ώστε οι καταναλωτές να είναι περισσότερο ενημερωμένοι για τις διατροφικές τους επιλογές.

Με τον όρο Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη (GDAs) εννοούμε τη συνολική ημερήσια ποσότητα σε θερμίδες, σάκχαρα, λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο / αλάτι που ενδείκνυται να προσλαμβάνονται από έναν υγιή ενήλικα. Το σύστημα GDAs παρέχει στον καταναλωτή απλή, γρήγορη και αντικειμενική ενημέρωση για να μπορεί να αξιολογεί τόσο το κάθε τρόφιμο ξεχωριστά όσο και τη θέση που έχει αυτό στο καθημερινό του διαιτολόγιο δίνοντάς του τη δυνατότητα να διαμορφώσει μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στις προσωπικές του ανάγκες.

Ο ΣΕΒΤ έχοντας ως στόχο τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση του καταναλωτή για τη βελτίωση των διατροφικών του συνηθειών, δημιούργησε το ενημερωτικό φυλλάδιο "ΜΑΘΕ ΤΙ ΤΡΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ" ώστε να προωθήσει τη νέα αυτή διατροφική επισήμανση και να ενημέρωσει τον καταναλωτή ώστε να κάνει συνειδητά τις διατροφικές του επιλογές.


Φυλάδιο για Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη (GDAs)


πηγή : http://www.sevt.gr/site/content.php?artid=771

ΣΕΒΤ


Γάμος ή Παραλία ;

Με τέτοια ζέστη χρειάζεται κουράγιο στους νεόνυμφους
& στους καλεσμένους

Να ζήσετε ευτυχισμένοι

Ένα χρήσιμο βιβλίο για τους καπνιστές

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει ένα καταπληκτικό βιβλίο από το skeftomai.gr με θέμα



Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα! - ver. 2.88

ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ




Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Μήπως κάπως έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση;

Σ' ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί. Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται από τον άλλο. Ο καιρός περνά μέσα σ' αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα...

έρχεται ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.

Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ. Πριν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.

Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.

Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην π@@τ@να του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.

Εκείνη με τη σειρά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.

Όπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβηκε από το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.


Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!

Μήπως κάπως έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση;

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Για να μην ξεχάσουμε. Η ώρα πλησιάζει ...


Οι James για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου, για μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Γης.

http://chr-demir.blogspot.com/2009/05/james.html


Το Ιστολόγιο (Blog): μόδα ή «παιδαγωγικό εργαλείο»;

Στο site "Γιάννης Σαλονικίδης - Δ@σκ@λος" βρήκα ένα καταπληκτικό άρθρο του Νίκου Δαπόντε, Δρ Διδακτικής ΦΕ & ΤΠΕ-Ε με θέμα "Το Ιστολόγιο (Blog): μόδα ή «παιδαγωγικό εργαλείο»;"

Αξίζει να το διαβάσετε

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Τι γκαντέμικη μέρα και αυτή !!

Τι μέρα και αυτή.

Μποτιλιάρισμα από έργα. Κόλλησε το GPS. Λάθος πιστοποιητικό για την έκδοση διαβατηρίου. Μετά την έκδοση νέου πιστοποιητικού χάλασε ο εκτυπωτής στο τμήμα διαβατηρίων. Στο αστυνομικό τμήμα άλλης περιοχής ο κόσμος ήταν αρκετός στην αναμονή και έφυγα λόγω περασμένης ώρας. Και όταν επέστρεψα στο αυτοκίνητο όπου το είχα παρκάρει πάτησα μια τσίχλα.

Μέχρι το βράδυ τι πρόκειται να μου συμβεί; ΠΑΝΑΖΖΖΖΖΙΑ ΜΟΥ (που λέει και η φίλη μου η Μαρία από την Κρήτη).

Καλό απόγευμα.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Γυρίζοντας σελίδα

Σήμερα έφτασε στο τέλος του ένα ταξίδι εννιά χρόνων. Ένα ταξίδι που χωρίς να το καταλάβω έγινε πάθος. Γνώρισα ανθρώπους, έκανα φίλους, έζησα καταστάσεις δύσκολες, πάλεψα, μόχθησα, συγκινήθηκα, απελπίστηκα, καμάρωσα. Αισθήματα και συναισθήματα που σχεδόν πάντα έμειναν μέσα μου. Ένοιωσα και έζησα σαν τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον. Ακολούθησα δικούς μου νόμους, χάρηκα για πράγματα που τα έκανα ίσως μόνο για μένα, I thought out of the box. Ίσως και δεν πρόλαβα να πω κάποια πράγματα. Αυτή είναι η μοναξιά του εκπαιδευτή. Ήμουν τυχερός γιατί από τις πρώτες στιγμές του ταξιδιού διάβασα το παρακάτω απόσπασμα και το έκανα στάση ζωής.

Η Μοναξιά του Εκπαιδευτή

Πήγαινε προς τους ανθρώπους

Ζήσε ανάμεσά τους
Μάθε από αυτούς
Αγάπησέ τους
Ξεκίνα με ό,τι ξέρουν
Χτίσε σ’συτό που έχουν
Αλλά για τους καλύτερους ηγέτες
Όταν το έργο τους πραγματωθεί
Οι άνθρωποι λένε
"Τα καταφέραμε μόνοι μας"



Σε κάθε αλλαγή σελίδας όμως υπάρχει και μια νέα αρχή. Νέοι τόποι, νέα χρώματα, άλλες φυλές, άλλες συνήθειες. Προκλήσεις. Μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτές οι αλλαγές είναι που μας κουράζουν ή που μας ανανεώνουν; Μας τραυματίζουν ή μας κρατούν ζωντανούς; Το καινούργιο ταξίδι μόλις άρχισε.

Καλημέρα σας.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ευημερία - Κατανάλωση - Καλοπέραση


ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ. Τα καλά και συμφέροντα και ευχάριστα τούτα έχουν επίσης μια ανάποδη, ύπουλη, κακή όψη. Όπως το κάθε νόμισμα. Το αρνητικό τους έγκειται στο ότι μας αποβλακώνουν. Δείτε τον συβαριτισμό των Ρωμαίων πολεμιστών κάποτε, που το γλεντοκόπι τούς οδήγησε απλώς στην παρακμή. Σκεφτείτε το λιγάκι. Ο πλούτος μας κάνει αναίσθητους, βαρύναμε, χόντρυνε το πετσί μας. Χάσαμε την ικανότητα και τη συνήθεια του στοχασμού, της εμβάθυνσης, της αυτοκριτικής. Θεωρήσαμε τα πάντα αυτονόητα και …… αιώνια. Ανόητο. Τώρα καλούμεθα κατ’ αρχάς να συμμαζευτούμε. Και κατόπιν να αναθεωρήσουμε τη ζωή, τις αξίες τον κόσμο και τη θέση μας μέσα σε αυτόν. Η τωρινή ευκαιρία με γεμίζει χαρά. Και εύχομαι να την αξιοποιήσουμε.


Vmen – Μάρτιος 2009
/ Feel Good / ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΜΗ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Μπράβο στην Eagean !!

«Αερογέφυρα» της Aegean Airlines από τα νησιά προς την Ακρόπολη


Aegean Airlines παρέχει τη δυνατότητα σε μαθητές των νησιωτικών περιοχών να επισκεφθούν το νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες μαθητές των νησιωτικών περιοχών να επισκεφθούν το νέο μουσείο της Ακρόπολης, παρέχει η Aegean Airlines.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Aegean - Κοντά στους Νέους», περισσότεροι από 10.000 μαθητές από 208 διαφορετικά Γυμνάσια της νησιωτικής Ελλάδας, θα ταξιδέψουν αυθημερόν στην Αθήνα με τους συνοδούς - καθηγητές τους ώστε να επισκεφθούν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το πρόγραμμα, εφόσον τύχει της έγκρισης και συνδρομής των αρμοδίων υπουργείων, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2009 και αφορά όλους τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου που φοιτούν σε σχολεία σε Κρήτη, Λέσβο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κω, Λήμνο, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Χίο, καθώς και όποια νησιά των άγονων γραμμών προστεθούν στο δίκτυο της AEGEAN, από 1/10/09.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων και σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη ζητηθεί η έγκριση και πολύτιμη συμβολή του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Μεταφορών ώστε να μη χρεωθούν τα τέλη αεροδρομίων στoυς μαθητές στις συγκεκριμένες πτήσεις, καθώς και του υπουργείου Πολιτισμού .

Πηγή : e-kathemerini

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ερωτική Επιστολή..... αχ!!!γιατι κιτσου μου?"???

Dear Voula,

Why do you kratas moutra me? Afou you know I love you karga.

Mexri yesterday we had gamo tis moments don't mou tin spas tora. What allakse now?

You don't goustareis me anymore? You have found a gomeno mori???? I believe that there is kanenas like me.

Who is the tsoglan you goustareis and what exei more than me? Remember!!! Mitsous de masaei.

Ma giati re Soula do you pikreneis me at this difficult moment of my life?
Afou you know i have to mazepso elies. To FELEK MINE!!!!!!!

I don't want to kouraso you, but don't give to my nerves giati I'll give you shoot.
Mexri kai lessons agglikon you always wanted ekana, to see how much I am kapsouris with you.


Kisses
Kitsos

Ναι Ρε Να Το Σβήσεις!!!


Αντιγράφω από το blog του Kameleonet

Δε θα το παίξω εξυπνάκιας (αν και είμαι πολύ), επειδή τυχαίνει να έχω κόψει το κάπνισμα εδώ και μισό χρόνο, αλλά θα ήθελα να σχολιάσω κάποιες αντιδράσεις που έτυχε να ακούσω σήμερα σε κάποιο δελτίο ειδήσεων (τι ήθελα και την άνοιξα?) σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος. Παρεπιμπτόντως, όσες φορές τυχαίνει να ανοίξω τηλεόραση μου έρχεται ιδέα να γράψω κάτι (μάλλον θα πρέπει να γίνω τηλεορασάκιας!).

Δε θα αναφέρω το αν συμφωνώ ή όχι με το νόμο. Ο λόγος που γράφω έχει να κάνει με μια γενικότερη νοοτροπία που παρατηρώ και απλά σήμερα έτυχε η αιτία να είναι η απαγόρευση του καπνίσματος.

Άκουσα λοιπόν από πασίγνωστο δημοσιογράφο-παρουσιαστή-superman-μεσσία σχόλια τύπου: "εδώ δεν έχουμε αυτό, δεν έχουμε το άλλο, δεν έχουμε εκείνο και θα μας σώσει το να απαγορευτεί το κάπνισμα? ΟΚ σκέφτηκα. Και εγώ πολλές φορές αντιδρώ σε κάτι που μου φαίνεται υποκριτικό ως πράξη, ή που δεν θεωρώ ότι έχει αγνά κίνητρα. Από την άλλη όμως μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ και το εξής: "Γιατί θα πρέπει να γκρινιάξω για μια απόφαση που αντικειμενικά είναι θετική? Γιατί να μην κρίνω την απόφαση αυτή ανεξάρτητα από ότι άλλο δεν μου αρέσει και θεωρώ ότι συμβαίνει με λάθος τρόπο? Εκείνη τη στιγμή λοιπόν καθώς παρακολουθώ το emo boy να γκρινιάζει για κάτι όχι επειδή διαφωνέι με αυτό, αλλά επειδή δεν τον ικανοποιούν τα υπόλοιπα, κατάλαβα πόσο εύκολα γεννιούνται και αναπαράγωνται καθημερινά τέτοιου είδους νοοτροπίες μέσα από την τηλεόραση κυρίως. Με γνώστό αποτέλεσμα τον κλασικό νεοέλληνα που γκρινιάζει διαρκώς, που όλα του φταίνε, που φοβάται τα πάντα γύρω του, που για την τεμπελιά και την μιζέρια του πάντα ευθύνεται το αόρατο "σύστημα" κ.τ.λ..

Το ότι υπάρχει σαφώς μια σχετική αντικειμενικότητα στο τι είναι πιο σημαντικό σε αυτό τον κόσμο το γνωρίζουμε (ναι, η σωστή εκπαίδευση είναι σημαντικότερη από την κάπνα σε ένα σκυλάδικο). Αυτό δεν αναιρεί όμως το ότι έστω κι ο καπνός ή οτιδήποτε άλλο όχι τόσο σημαντικό μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Εκτός αν πρέπει να περιμένουμε να φτιάξει η εκπαίδευση για να διορθώσουμε 1.000.000 άλλα "μικροπράγματα" που μας ενοχλούν καθημερινά και στο σύνολό τους μπορει να είναι πράγματι πολύ σοβαρά.
Με αυτή τη νοοτροπία του νεοέλληνα, (έλα μωρέ, θα πάω τώρα εγώ να καπνίσω και θα μου πει ο άλλος όχι, και τι έγινε?) θα πρέπει οι αποφάσεις να πέρνονται μετά από αξιολόγηση. Να μαζευτούμε δηλαδή αύριο το πρώι 11.000.000 άτομα, να επιλέξουμε τι μας ενοχλεί περισσότερο και μετά να διορθώσουμε μόνο αυτό! Το δεύτερο στη λίστα δεν έχει αξία όσο υπάρχει το πρώτο! Μετά θα λύσουμε το δεύτερο και θα συνεχίσουμε με αυτή τη λογική του παραλόγου και στα επόμενα!


Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Πρόκειται να φύγετε για διακοπές ;;;

Ταξίδι στο εξωτερικό!!
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας διευκολύνει τα άτομα από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στη διάρκεια προσωρινών επισκέψεων στο εξωτερικό.

Η κάρτα εξασφαλίζει ότι θα έχετε την ίδια πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου τομέα (π.χ. έναν γιατρό, ένα φαρμακείο, ένα νοσοκομείο ή ένα κέντρο υγειονομικής περίθαλψης) με τους υπηκόους της χώρας την οποία επισκέπτεστε. Εάν πρέπει να λάβετε ιατρική φροντίδα σε μια χώρα που επιβάλλει χρεώσεις για την υγειονομική περίθαλψη, θα αποζημιωθείτε είτε αμέσως είτε μετά την επιστροφή σας στη χώρα σας. Το σκεπτικό είναι να σας προσφερθεί η περίθαλψη που χρειάζεστε ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε την παραμονή σας.

Η κάρτα διατίθεται δωρεάν από τον τοπικό φορέα ασφάλισης ασθένειας

Μπορείτε να αποκτήσετε μια κάρτα επικοινωνώντας με τον τοπικό φορέα ασφάλισης ασθένειας δεδομένου ότι κάθε μεμονωμένη χώρα είναι υπεύθυνη για την έκδοση και τη διανομή της κάρτας στη δική της επικράτεια.

πηγή : Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις και ίσες ευκαιρίες